Witam . Mam identyczne objawy w swojej skodzie O2 1,6 MPI 2011 . Ja jeszcze myślałem że to docisk , ale jak sie teraz troszke zrobiło cieplej to jak by problem zanikał .Po nowym roku jestem umówiony do ASO .Mają sprawdzić zawieszenie .
Podkładka tablicy wyciera lakier
Zwiń
X
-
Podkładka tablicy wyciera lakier
Zauważyłem ostatnio, że ta plastikowa ramka w którą wsuwa się tablice z tyłu rysuje brzegami lakier.
Jest na to jakiś patent?
Chciałbym porobić zaprawki w tych miejscach. Czy te dwie śrubki, które mocują ramkę mają jakieś nakrętki od drugiej strony, tzn. czy mogę je bezpiecznie odkręcić nie ryzykując, że te nakrętki wpadną pod plastikowe wykończenie klapy z drugiej strony (bo nie ma tam żadnych otworów...)?
-
-
demmsi, dzięki za informacje.
Szkoda, że tak późno to zauważyłem. Zdążyło już poobcierać lakier na rogach...
Co do tej aukcji zastanawiam się tylko, czy gąbka nie będzie chłonęła wody? Rozumiem, że te gąbki przyklejam do ramki za pomocą taśmy samoprzylepnej? Bo do lakieru wolałbym nic nie przyklejać...
Komentarz
-
-
Tichy, patent demmsi wydaje się być bardzo OK,
idź do najbliższego marketu budowlanego są tam taśmy uszczelniające do okien (na metry i/lub pakowane), one mają klej po jednej stronie, więc wystarczy przeczyścić i przykleić.
Swoją drogą to skoda powinna fabrycznie montować takie podkładki antywibracyjne.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
OK, zamówiłem już podkładkę, jak z aukcji, którą wskazał demmsi, za całe 7zł w najbliższym ASO
Spróbuję delikatnie zaprawić te rysy lakierem i założyć tą podkładkę. Zakładam, że wszyscy przyklejacie te gąbkę do ramki, nie do lakieru?
Zorr, faktycznie, to jest kpina, żeby Skoda nie montowała fabrycznie pianki za 7zł (podejrzewam, że dla nich to połowa tej kwoty). Pewnie problem był też przed FL...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TichyCo do tej aukcji zastanawiam się tylko, czy gąbka nie będzie chłonęła wody? Rozumiem, że te gąbki przyklejam do ramki za pomocą taśmy samoprzylepnej? Bo do lakieru wolałbym nic nie przyklejać...
To jest pianka, więc nic złego Ci się z lakierem nie stanie"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Samoprzylepna uszczelka do okien załatwi sprawę. Zakupiłem 1 mb. podwójnej brązowej uszczelki, przyciąłem i nakleiłem na ramkę tablicy. Po jej dokręceniu bardzo dobrze przylega. Nie ma rezonansu i luzu. Koszt 4 PLN.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TichyBiszczu, dzwoniłem do gościa, z aukcji, która podałeś i mówił, że lepiej przykleić do podkładki tablicy, nie do nadwozia...
p.s. połamiesz ramkę i co nową podkładkę kupujesz? ? ?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Ja też mam zakupione te podkładki. Jak będę montował, to też myślałem
- do lakieru?
- do ramki?
Wypadło na ramkę. Ale zacząłem myśleć :szeroki_usmiech
jak będzie przyklejona do klapy. to klej na całej powierzchni przylega do lakieru. Woda nie będzie się wciskać. A jak do ramki - to niby wkręty ją przycisną, ale nie tak dokładnie i woda może pod ramką się zbierać.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle Wy macie problemy. Przykleilem wszystko na silikon do klapy tj. ramke do klapy, a potem sama tablice do ramki, nic nie puka, stuka, nie wyciera itd."Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
W UK tablice przykreja sie do klapy tasma dwustronna i nic nie obciera, nie gnije, ani nie odpada. No ale tam nikt nie wpada na pomysl, zeby zajumac tablice i pojechac zatankowac, co u nas jest norma i potem tablice ludzie maja w ramkach przynitowane do budy. Chociaz jak kryzys paliwowy w UK zacznie sie powiekszac to sie zaczna problemy z tankowaniem na kogos innego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuTichy, są specjalne podkładki piankowe pod tablice rejestracyjne sprzedawane nawet w ASO (patrz link demmsi). Ja mam fabrycznie taka podkładkę i nawet podczas trzaśnięcia klapa nie słychać obijania ramki.
U mnie bardzo słychać ramkę podczas jazdy na nierównościach, dlatego chyba kupię coś takiego.
Komentarz
-
-
Co za bzdurny temat. Tablice poprostu przykręca się śrubami, po wywierceniu w nich otworków. Pod tablice należy podłożyć plastykowe podkładki o średnicy około 2 cm i grubości około 4 mm. Tablice nie dotykają do blachy, nic się nie wyciera, nie rdzewieje. Dla zabezpieczenia przed ukradzeniem można spiłować łby śrub i przystosować je do specjalnego widełkowego klucza, to dla tych co chcą się z tym pobawić. Tablicę z przodu można przykręcić bez podkładek, bo zderzak jest plastykowy.
Te wszystkie "ramki" do niczego się nie nadają, poza oczywiście reklamowaniem ich producenta, bo z reguly mają taki napis.
Komentarz
-
Komentarz