[O1] Przeciek od strony kierowcy (nie podszybie)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adminek
    Classic
    • 2011
    • 7

Zamieszczone przez paweł2
    Wkrotce ma byc 1.6T 186ps/265nm
    rozumiem, że to benzyna :?:
    to po co jest 1.8TSI 180KM :?:
  • kempa007
    Classic
    • 2010
    • 22

Witam,

Panowie i Panie w mojej Octavce z 2003 roku w ubiegłym roku zauwazylem, ze cos przecieka i po pewnym czasie mam mokry dywanik po stronie kierowcy. Pojechalem z tym do serwisu a oni standardowo wymienili uszczelke w podszybiu jednak problem nie zostal rozwiazany. Samochod od dwoch dni stoi w ASO, bo rzekomo wysylaja jakies zdjecia do blacharni bo puscil fabryczny spaw w przednim slupku. Czy ktos mial juz podobny problem i ile moze "normlanie" kosztowac naprawa takiego defektu?
    --
    Formuła 1 - Dziel Pasję
    http://www.formula1.pl

Komentarz

• markuss32
      Drive
      • 2009
      • 73

Ja mialem pozatykane kanaly na podszybiu nazbieralo sie lisci i paprochow wyczyscilem i po problemie-sprobuj
      markuss32

Komentarz

• kempa007
        Classic
        • 2010
        • 22

Przeciez napisalem, ze to nie podszybie, bo jest ono zrobione. ASO twierdzi, ze to spaw w lewym slupku przednim...
        --
        Formuła 1 - Dziel Pasję
        http://www.formula1.pl

Komentarz

• krisoctav
          Rider
          • 2008
          • 417

mi również ciekło ale u mnie tzw sarna jak mówił poprzedni właściciel zrobiła chyba coś więcej bo noga była naprawiana podłużnica przez blacharza pomalowali podkładem i tyle pozostałą jakaś szczelina i tam leciało posmarowałem bitexem do podwozia gęsto i dużo i jak odjął ręką.

Komentarz

• g4cek
            Rider
            • 2011
            • 402

kempa007, jak nie podszybie to uszczelka drzwi u mnie tak jest, leci uszczelką gdzieś na dole, a uszczelki leżą już z pół roku, może je kiedyś wymienię :szeroki_usmiech

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

kempa007 Odchyl tapicerkę pod nogami kierowcy, poproś kogoś, żeby lał wodę powoli i po kolei w newralgiczne miejsca a TY siedź wewnątrz i obserwuj kiedy się pokaże woda w środku. Zacznij od drzwi. Zobacz też czy nie są mokre przekaźniki pod kierownicą. Jest mnóstwo miejsc którędy woda się dostaje i czasem tylko poprzez lanie wody (najlepiej niewielkim strumieniem z węża) można to zlokalizować. Były opisy którędy woda się dostaje i czasem są to naprawdę dziwne miejsca. Niezaślepione otwory w komorze silnika, uszkodzone folie czy uszczelki w drzwiach, zatkane otwory pod błotnikami, nieszczelny przepust przewodów do kabiny z komory silnika, zatkane odprowadzenie wody z szyberdachu w słupku, nieszczelna szyba przednia i tak można sobie wyliczać do upojenia. To jest naprawdę ciężko czasem znaleźć. Powodzenia, J.
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...