Fabia SDI nie dziala wspomaganie MOZE KTOS POMOZE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tepesz
    Classic
    • 2010
    • 7

ahmed799, nagle wszyscy wpadli na pomysł że kierowcy są idealnymi kozłami ofiarnymi do ściągania haraczu bo nawet jak wszyscy zaczną jeździć przepisowo to spadnie drastycznie przychód a tak nie może być, za rok okaże się że taki Rostowski czy inny debil założy że w budżecie państwa ma się znaleźć nie 1.5 miliarda zł a np 2 czy 3 miliardy z mandatów i co wtedy?
    Będą wymyslać cuda aby tylko wykraść każda złotówkę z naszych kieszeni, kiedyś jak ktoś przekraczał 10 czy 15km/h dopuszczalną prędkość to nie musiał się bac że mu przyjdzie fota, teraz przekroczysz 4-5km/h i juz dostaniesz mandat, co stego że najniższy ale kase mają :!:

A bezpieczeństwo? Jakie tam bezpieczeństwo, chuj że przy szkołach nie ma odpowiednich zabezpieczeń, chuj że ludzie mieszkający w mieścinach przy ruchliwych drogach nie mają jak przejśc na drugą stronę jezdni, cięzko wybudowac kładkę...

By żyło się lepiej :evil:
  • bansche
    Classic
    • 2008
    • 29

Witam serecznie WIEM ZE TO FORUM OCTAVIA ale mam nastepujacy problem

Posiadam fabie SDI rok 2001 w rodzinie i nie dziala wspomaganie

Wiem ze jest elektryczne.

Pod komputerem blad komunikacji

Zapala sie kontrolka kierownica z wykrzyknikiem

Najlepsze jest to ze jak jdzie po dziurach a takowe sa kolo domu to czasem dziala wiec na moje cos z elektryka
    tylko gdzie mam tego szukac?

Myslalem ze to pompa bo to podobno czesta wada ale widze ze chodzi (jakbym mroz to chodzilo)

Dziekuje za pomoc i czekam na info

Bansche
    Laurin & klement 140km czarna niunia

Komentarz

• richi9
      Rider
      • 2011
      • 427

Na poczatek wtyczka na czujniku skrętu przy maglownicy czy jest cała . Potem trzeba sprawdzic czy czujnik podaje sygnał a silnik czy pracuje ale to pod vagiem...

Komentarz

• kapi
        L&K
        • 2009
        • 1174
        • Fabia combi

> klik <
        jest to link do forum Fabia Club Polska a konkretnie - tematu o wspomaganiu.
        usterek może byc wiele. jesli dzieje sie tak jak piszesz, tzn że coś z czujnikiem skrętu który zabudowany jest w przekłądni - zobacz czy nie jest mokry.
        ew. może być mało płynu w zbiorniczku który jest pod akumulatorem - żeby go dolać należy zdemontowac aku wraz z jego skrzynką.
        OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• zielarzlol
          Rider
          • 2012
          • 263

Podstawa - jak wygląda główna wiązka elektryczna ?

W początkowych latach produkcji wszystkie kable były ściśle owinięte izolacją - miały skłonności do gnicia.
          Czarna perła O2 FL:
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

i w tej wiazce szukalbym problemu skoro czasem dziala - pewnie przegnily kable lecace po podluznicy

Komentarz

• bansche
              Classic
              • 2008
              • 29

wtyczka byla luzna
              Laurin & klement 140km czarna niunia

Komentarz

Pracuję...