Guziorek, czyżby to związane z kolorem jest tym o czym mówilśmy ostatnio :P :diabelski_usmiech :lol:
prosze o wyjasnienie bo czuje ze zrobili ze mnie glupka
Zwiń
X
-
prosze o wyjasnienie bo czuje ze zrobili ze mnie glupka
stan licznika ponad 218tys czy wykonujac standartowo serwisy samochodu w aso w jakim przypadku moze byc sciagana misa olejowa? a czy moze wogole sie tam nie zaglada!
czy przez korek do wlewu oleju moze przedostac sie kawalek metalu az do misy olejowej iczy
podczas spuszczania oleju z silnika kawalek metalu ktory jest najprawdopodobniej w misie olejowej moze nie splynac z olejem?
-
-
Re: prosze o wyjasnienie bo czuje ze zrobili ze mnie glupka
Zamieszczone przez edipolanskistan licznika ponad 218tys czy wykonujac standartowo serwisy samochodu w aso w jakim przypadku moze byc sciagana misa olejowa?
Zamieszczone przez edipolanskiczy
podczas spuszczania oleju z silnika kawalek metalu ktory jest najprawdopodobniej w misie olejowej moze nie splynac z olejem?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Standardowo do miski się nie zagląda (jeśli nic nie dolega).
Kawałek metalu mógłby wpaść - a raczej ktoś mógłby go wrzucić (jak duży to kawałek?)
Jw - może się przedostać do miski olejowej - ale dokona dzieła po drodze (będzie się działo).
Jw - jak duży to nie zmieści się w otworze spustowym i nie wyleci sam.
Pierwsze pytanie - co to za kawałek metalu i skąd on jest (ciało obce w silniku czy coś się gdzieś oderwało wewnątrz????)????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez edipolanskisprawa zrobila sie powazna przez taki kawalek metalu nie dzialala pompa ulejowa bo on przebil sitko i zablokowal pompe co dalej spowodowalo zatarcie motoru
skąd się wziął ten kawałek w silniku?
jak duży jest ten kawałek?
kazałeś im zaglądać do miski olejowej?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
w szwajcari stwierdzili ze cos odpadlo od misy olejowej czy od czegos tan ale w polsce na serwisie powiedzieli ze wszystko jest wporzadku badz nie wiedza skad sie moglo cos oderwac oni tego nie widza!
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 20:01 ]
nikt nie zagladal do misy tylko serwis oleju filtry i takie tam, metalu oczywiscie nie widzialem nie wiem jak duzy moze byc ale zostalo sitko przebite i urwany zabek w pompie olejowej
Komentarz
-
-
wyjasnie tak, jakis metal wpadl do pompy olejowej zaras po serwisie samochodu - moze tylko przypadek- stwierdzono ze odpadlo od misy olejowej najprawdopodobniej przy jakims wczesniejszym sciaganiu misy tak powiedzieli w szwajcarii
dajej samochod zostal przewieziony i sprawdzony w polsec misa okazala sie cala
serwis nie potwierdza polski ze sciagali mise.
ja caly czas jestem w szwajcari tu pracuje, pojde w tym tygodniu do tych gosci maja zdjecia i nawet film!
Komentarz
-
-
edipolanski, z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale pisz poprawnie po polsku!!! Używaj polskich liter, wielkich liter, przecinków etc., bo nie można tego normalnie czytać...
Zamieszczone przez edipolanski
ja caly czas jestem w szwajcari tu pracuje, pojde w tym tygodniu do tych gosci maja zdjecia i nawet film!"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
przepraszam taki juz mam styl,
ja przewiduje takie zakonczenie nikt nie poniesie konsekwencji. nastoapilo naturalne oderwanie metalu wewnatrz silnika bez ingerecji osob trzecich.
moja dygersja- sam nie wiem moze celowe dzialanie konstruktorow i juz wypadl czas na zmiane samochodu
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 21:00 ]
sprawdze w tym tygodniu zdjecia usterki zrobione w szwajcari, oraz nastepnie wysle je do mojego aso w polsce bo pewnie dobrze nie sprawdzili.
mam juz inny silnik zalozony szybko z tym sobie poradzili, koszt wyniosl mnie prawie 5tys zl. tj. uzywany motor i montaz
Komentarz
-
-
a korek misy masz oryginalny ?
moze przy wymianie poszedl gwint, misa w koncy aluminiowa , i przy gwintowaniu mogly opilki zostac w misie , jesli ktos ich stamtad nie wypłukał
mialem taki przypadek u szwagra w passacie , w czasie odkrecania korka wykrecil sie rowniez gwint , trzeba bylo dorobic nowy korek i przegwintowac otworjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Nie wiem jak to mozliwe -malutkie odrobiny idą na filtr siatkowy (szczelny) potem filtr oleju, nie wspominając że korek spustowy jest mocno namagnesowany by zciągał magnetyczne opiłki a sama misa jest chyba aluminiowa... A ssak jest nad korkiem spustowym.
Cos mi tu śmierdzi... Jaka jest możliwość by coś rozwaliło siatkę metalową na ssaku ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gruszka78Dałbym sobie małego uciac
Owszem jest to możliwe wystarczy że to coś metalowe zostanie uderzone i odbite przez wał korbowy . Siła jest wystarczająco duża żeby sitko przebić , widziałem już takie przypadki , fakt taki że nie w skodzie ale jednak :idea:Daniel
Komentarz
-
-
przepraszam taki juz mam styl
Zamieszczone przez edipolanskisam nie wiem moze celowe dzialanie konstruktorow
Wracając do tematu:
- a może pompa rozsypała się sama z siebie?
- druga opcja, jesli coś tam latało odbijane sobie przez wał, to może warto by obejrzeć miskę, czy nie ma śladów uderzeń od środka. Mało prawdopodobne, że raz się odbiło i od razu poszło w pompę.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
Komentarz