Guziorek, czyżby to związane z kolorem jest tym o czym mówilśmy ostatnio :P :diabelski_usmiech :lol:
prosze o wyjasnienie bo czuje ze zrobili ze mnie glupka
Zwiń
X
-
prosze o wyjasnienie bo czuje ze zrobili ze mnie glupka
stan licznika ponad 218tys czy wykonujac standartowo serwisy samochodu w aso w jakim przypadku moze byc sciagana misa olejowa? a czy moze wogole sie tam nie zaglada!
czy przez korek do wlewu oleju moze przedostac sie kawalek metalu az do misy olejowej iczy
podczas spuszczania oleju z silnika kawalek metalu ktory jest najprawdopodobniej w misie olejowej moze nie splynac z olejem?
-
-
Re: prosze o wyjasnienie bo czuje ze zrobili ze mnie glupka
nie, po co ? jeżeli nic nie zgłosisz przed oddaniem auta to nikt tam bez żadnego powodu nie będzie zaglądał, bo nie ma takiej potrzebyZamieszczone przez edipolanskistan licznika ponad 218tys czy wykonujac standartowo serwisy samochodu w aso w jakim przypadku moze byc sciagana misa olejowa?
tak, może spłynąć z olejem i wylecieć Ci z miski olejowejZamieszczone przez edipolanskiczy
podczas spuszczania oleju z silnika kawalek metalu ktory jest najprawdopodobniej w misie olejowej moze nie splynac z olejem?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Standardowo do miski się nie zagląda (jeśli nic nie dolega).
Kawałek metalu mógłby wpaść - a raczej ktoś mógłby go wrzucić (jak duży to kawałek?)
Jw - może się przedostać do miski olejowej - ale dokona dzieła po drodze (będzie się działo).
Jw - jak duży to nie zmieści się w otworze spustowym i nie wyleci sam.
Pierwsze pytanie - co to za kawałek metalu i skąd on jest (ciało obce w silniku czy coś się gdzieś oderwało wewnątrz????)????
Komentarz
-
-
ale od początku...Zamieszczone przez edipolanskisprawa zrobila sie powazna przez taki kawalek metalu nie dzialala pompa ulejowa bo on przebil sitko i zablokowal pompe co dalej spowodowalo zatarcie motoru
skąd się wziął ten kawałek w silniku?
jak duży jest ten kawałek?
kazałeś im zaglądać do miski olejowej?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
w szwajcari stwierdzili ze cos odpadlo od misy olejowej czy od czegos tan ale w polsce na serwisie powiedzieli ze wszystko jest wporzadku badz nie wiedza skad sie moglo cos oderwac oni tego nie widza!
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 20:01 ]
nikt nie zagladal do misy tylko serwis oleju filtry i takie tam, metalu oczywiscie nie widzialem nie wiem jak duzy moze byc ale zostalo sitko przebite i urwany zabek w pompie olejowej
Komentarz
-
-
wyjasnie tak, jakis metal wpadl do pompy olejowej zaras po serwisie samochodu - moze tylko przypadek- stwierdzono ze odpadlo od misy olejowej najprawdopodobniej przy jakims wczesniejszym sciaganiu misy tak powiedzieli w szwajcarii
dajej samochod zostal przewieziony i sprawdzony w polsec misa okazala sie cala
serwis nie potwierdza polski ze sciagali mise.
ja caly czas jestem w szwajcari tu pracuje, pojde w tym tygodniu do tych gosci maja zdjecia i nawet film!
Komentarz
-
-
edipolanski, z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale pisz poprawnie po polsku!!! Używaj polskich liter, wielkich liter, przecinków etc., bo nie można tego normalnie czytać...
Nie zwalnia Cię to z zaprzestania używania języka ojczystego w poprawnej formie na polskim forumZamieszczone przez edipolanski
ja caly czas jestem w szwajcari tu pracuje, pojde w tym tygodniu do tych gosci maja zdjecia i nawet film!"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
przepraszam taki juz mam styl,
ja przewiduje takie zakonczenie nikt nie poniesie konsekwencji. nastoapilo naturalne oderwanie metalu wewnatrz silnika bez ingerecji osob trzecich.
moja dygersja- sam nie wiem moze celowe dzialanie konstruktorow i juz wypadl czas na zmiane samochodu
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 21:00 ]
sprawdze w tym tygodniu zdjecia usterki zrobione w szwajcari, oraz nastepnie wysle je do mojego aso w polsce bo pewnie dobrze nie sprawdzili.
mam juz inny silnik zalozony szybko z tym sobie poradzili, koszt wyniosl mnie prawie 5tys zl. tj. uzywany motor i montaz
Komentarz
-
-
a korek misy masz oryginalny ?
moze przy wymianie poszedl gwint, misa w koncy aluminiowa , i przy gwintowaniu mogly opilki zostac w misie , jesli ktos ich stamtad nie wypłukał
mialem taki przypadek u szwagra w passacie , w czasie odkrecania korka wykrecil sie rowniez gwint , trzeba bylo dorobic nowy korek i przegwintowac otworjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Nie wiem jak to mozliwe -malutkie odrobiny idą na filtr siatkowy (szczelny) potem filtr oleju, nie wspominając że korek spustowy jest mocno namagnesowany by zciągał magnetyczne opiłki a sama misa jest chyba aluminiowa... A ssak jest nad korkiem spustowym.
Cos mi tu śmierdzi... Jaka jest możliwość by coś rozwaliło siatkę metalową na ssaku ...
Komentarz
-
-
No to szukaj już chirurga który ci go przyszyjeZamieszczone przez gruszka78Dałbym sobie małego uciac
Owszem jest to możliwe wystarczy że to coś metalowe zostanie uderzone i odbite przez wał korbowy . Siła jest wystarczająco duża żeby sitko przebić , widziałem już takie przypadki , fakt taki że nie w skodzie ale jednak :idea:Daniel
Komentarz
-
-
super argumentprzepraszam taki juz mam styl
Co Ty palisz?? Fakt pisałeś to 10.04, ale może wystarczy już tych teorii spiskowych.Zamieszczone przez edipolanskisam nie wiem moze celowe dzialanie konstruktorow
Wracając do tematu:
- a może pompa rozsypała się sama z siebie?
- druga opcja, jesli coś tam latało odbijane sobie przez wał, to może warto by obejrzeć miskę, czy nie ma śladów uderzeń od środka. Mało prawdopodobne, że raz się odbiło i od razu poszło w pompę.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-

-> EPLK
Komentarz