Po co porównujesz prędkości Maksymalne do krótkich sprintów, na odległości 140 metrów (tyle wylicza google maps dokładnie)? To nawet nie była ćwiartka. Ścigaliśmy się od ostatnich świateł w Raszynie do znaku kończącego miejscowość... uturbione lekkie R4 nie dałoby rady wolnossącemu R6. z dwoma osobami na pokładzie...
Problem z samo poziomowaniem Xenonów
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Problem z samo poziomowaniem Xenonów
Witam.
Mam problem z samo poziomowaniem xenonów a mianowicie po odpaleniu silnika robi się test poziomowania lecz gdy włożę parę kilo do bagażnika światła świecą mocno do góry.
Na Vagu nie mogę się połączyć z xenon range 55 lecz mogę osobno z lewą i prawą lampą i tam mam błędy na lewej 65535 a prawej 496 i moje pytanie czy to tylko kwestia czujnika na wahaczu przednim czy coś więcej?
Z góry dziękuję za odpowiedz.
-
Luczu86, sprawdź, czy nie posypał się przegub w czujniku przy przednim lewym wahaczu. Często ten plastik po prostu pęka z wyrobienia się i może siadać poziomowanie. Po sprawdzeniu, ewentualnej naprawie zrób adaptacje i gotowe.
Komentarz
-
Czujniki sa dwa jeden na tylnej belce drugi jak piszesz na wahaczu. jak by cos jestem z Twoich okolic to w razie W mam komplet na sprawdzenie obydwóch czujników jak byś potrzebował
Komentarz
-
Luczu86, nie zapomnij o spuszczeniu ręcznego, bo bez tego nie zrobisz pełnej adaptacji. Z kolegą miałem taki przypadek, 3h szukaliśmy usterki, potem przypadkiem kolega opuścił ręczny i wszystko zadziałało.
Komentarz
-
65535 sugeruje uszkodzenie sterownika.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
A przypadkiem nie chcial by kolega ich sprzedać?? Chetnie odkupie te czujnikiZamieszczone przez jackq77Czujniki sa dwa jeden na tylnej belce drugi jak piszesz na wahaczu. jak by cos jestem z Twoich okolic to w razie W mam komplet na sprawdzenie obydwóch czujników jak byś potrzebował
Komentarz
-
Problem jest taki że nie mogę wykonać adaptacji nawet nie łączy mi się z Xenon Range 55 ale za to jest komunikacja z Left light 29 i Right Light 39.
Co do przegubu plastikowego z czujnika to wygląda na to że wszystko jest ok wiązka tez ok nic nie pognite itd
Komentarz
-
-
Uszkodzony sterownik lewej lampy-a dokładnie wyłożyła się pamięć w tym sterowniku.Adaptację xenonów robi się tylko w sterowniku lewej lampy.Przy tej usterce nie wykonasz adaptacji.Zamieszczone przez Luczu86Na Vagu nie mogę się połączyć z xenon range 55 lecz mogę osobno z lewą i prawą lampą i tam mam błędy na lewej 65535
Komentarz
-
Dziękuję wszystkim za podpowiedz co do usterki.
Wymieniłem czujnik poziomu na wahaczu oraz moduły zamieniłem z lewej lampy na prawą gdyż są takie same i dopiero mogłem wykonać kalibracje (błąd pamięci przeniósł się na prawą lampę) i okazało się że samopoziomowanie działa.
Komentarz
Komentarz