Zamieszczone przez paweł2
wzrost temperatury
Zwiń
X
-
wzrost temperatury
Witam.
Mam nietypoey problem. Większość pisze o niedogrzaniu silnika a ja mam odwrotnie.
Przy normalnej jeździe temperatura wynosi równe 90 stopni co mnie cieszy ale gdy tylko przyśpieszę do 110 lub wiecej temperatura wzrasta do 93-95. To samo dzieje się gdy jadę pod górkę....
Dodam, że wymieniałem pokrywę termostaty (poprzednia doznała mikropęknięć i "pociła się".
Termostat przełożyłem używany dotychczas.
Wymieniałem tego samego dnia pasek rozrządu - kompletnie.
Znajkomy mechanik mówi, że termostat nie otwiera sie całkowicie. Wenttylatory chodzą.
Ktoś mi pomoże?
-
-
Czołem Kolego Przerabiałem z 3 tygodnie temu ten sam problem. alniety byl termostat. Zeby bylo smieszniej jechalem sobie tak temp skoczyla sobie do ok 100 C i nagle jeb, borygo sie rozlalo na nogi, para z kratek nawieu na szybe jak w lazni. Co sie okazalo ? Ze walnela mi nagrzewnica ( juz raz kiedys wymienialem ) Cisnienie sie stworzylo i jak docisnelem pedal walnela nagrzewnica. A wymienic to dziadostwo .....szkoda gadac. I powiem ci jeszcze ze nie jezdzilem z tym problemem dlugo. Tak wiec radze podjec do mechanika i wymien ten termostat. Z reszta mozesz sprawdzic czy to jest na 100% termostat tak ze dolny wz bedzie zimny a gorny od chlodnicy goracy
Komentarz
-
Komentarz