wzrost temperatury

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariuszo
    Classic
    • 2011
    • 6

wzrost temperatury

Zamieszczone przez paweł2
    Dzisiaj wyslalem zone do Media zeby obczaila ceny i wziela karteczke z parametrami tego ww panasa i samsa i pan zobaczyl kartke i powiedzial o najlepsze telewizory.
    paweł2 czekamy na promocje i cos kupujemy hehe. Pisz mi PW jak cos znajdziesz...
  • malylipa
    Classic
    • 2010
    • 27

wzrost temperatury

Witam.
    Mam nietypoey problem. Większość pisze o niedogrzaniu silnika a ja mam odwrotnie.
    Przy normalnej jeździe temperatura wynosi równe 90 stopni co mnie cieszy ale gdy tylko przyśpieszę do 110 lub wiecej temperatura wzrasta do 93-95. To samo dzieje się gdy jadę pod górkę....
    Dodam, że wymieniałem pokrywę termostaty (poprzednia doznała mikropęknięć i "pociła się".
    Termostat przełożyłem używany dotychczas.
    Wymieniałem tego samego dnia pasek rozrządu - kompletnie.

Znajkomy mechanik mówi, że termostat nie otwiera sie całkowicie. Wenttylatory chodzą.
    Ktoś mi pomoże?

Komentarz

• wojtass
      Rider
      • 2007
      • 473

Czołem Kolego Przerabiałem z 3 tygodnie temu ten sam problem. alniety byl termostat. Zeby bylo smieszniej jechalem sobie tak temp skoczyla sobie do ok 100 C i nagle jeb, borygo sie rozlalo na nogi, para z kratek nawieu na szybe jak w lazni. Co sie okazalo ? Ze walnela mi nagrzewnica ( juz raz kiedys wymienialem ) Cisnienie sie stworzylo i jak docisnelem pedal walnela nagrzewnica. A wymienic to dziadostwo .....szkoda gadac. I powiem ci jeszcze ze nie jezdzilem z tym problemem dlugo. Tak wiec radze podjec do mechanika i wymien ten termostat. Z reszta mozesz sprawdzic czy to jest na 100% termostat tak ze dolny wz bedzie zimny a gorny od chlodnicy goracy

Komentarz

• malylipa
        Classic
        • 2010
        • 27

dzięki kolego
        jutro wykręcam termostat

[ Dodano: Nie 15 Kwi, 12 14:45 ]
        Wyjąłem termostat.
        Wentylatory chodzą.
        Czujniki sprawne.
        Co jest?