[O1] Przerwy w zasilaniu paliwem ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pascal
    Rider
    • 2009
    • 510
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Moi Drodzy dajcie sobie z tym spokój, W S2 ori dźwięk jest do d. tak samo jak w O2 (nawet Czesi specialnie umieścili głośniki w kierunku dupy)
    A podbijanie jakiś tam tonów i wszelkie loudnesy... do niczego to nie prowadzi. Na pierwszy rzut ucha zawsze wydaje się lepiej to co ma więcej (sopranów, basów - nieważne) Potem to męczy. Ale znam takich co zawsze i wszędzie mają +10 +10 i w/g nich jest cool.
  • Oley
    Classic
    • 2008
    • 17

Witam
    mam pewien jak dotąd nierozwiązany problem. Mam Octavie 2.0 AQY niezagazowaną i co jakiś czas, jadąc bądź stojąc mam przerwy w pracy silnika. Po prostu gaśnie, ale nie w sposób natychmiastowy jak przy wyłączeniu zapłonu, tylko tak jakby jakby dostawał coraz mniejsze ilości paliwa. Jadąc, jeśli mam taką przerwę, zostawiam go na biegu i silnik zaskakuje po około 15-20s. Na postoju jest podobnie, bo odczekuję 15-20s i silnik zaskakuje. I nie jest to sytuacja systematyczna, ponieważ raz mam spokój przez 2-3 miesiące, a raz zdarza się to 2-3 razy dziennie. Komputer nie wyrzuca żadnych błędów.
    Wymieniałem filtr paliwa, powietrza, świece, kable, i nadal sytuacja bez zmian. Co pojadę na warsztat to najchętniej Panowie mechanicy wymieniliby mi pół samochodu metodą prób i błędów. Proszę o podpowiedź na co mam zwrócić uwagę, bo ja już nie mam siły.
    Oley

Komentarz

• mroko
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 659
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

A spróbuj sprawdzić czy w momencie jak auto zgaśnie i jak przekręcisz kluczyk to czy słychać pompę paliwa.
      Może zawiesza się przekaźnik pompy albo sama pompa.

Pozdrawiam
      Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.

Komentarz

• g4cek
        Rider
        • 2011
        • 402

albo jeździsz na rezerwie i syf z baku idzie w przewody i przycina

Komentarz

• Oley
          Classic
          • 2008
          • 17

Staram się aby mieć min 1,4 zbiornika. A sytuacja zdarza się bez różnicy czy mam zbiornik zalany do pełna, czy jestem na min. Poza tym staram się tankować na stacjach typu BP Orlen czy Shell.
          Co do pompy to spróbuję, ale może być problem bo zaniki zasilania są bardzo krótkie i jeśli wystąpią w czasie jazdy to zanim się zatrzymam i posłucham to wszystko jest już w normie.
          Oley

Komentarz

Pracuję...