O1 1,8 (125km) + LPG i wskazania komputera pokładowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cichy192
    Classic
    • 2014
    • 7

Jak GS3 kosztuje 1400 to kupuje sie cos co mozna najdrozej sprzedac a kupic za 1-50zl, wystawia zaraz na allegro i kupic to co sie chce za 300-500zl.

Note jest duzy, ale GS3 tez jest duzy na pierwszy rzut oka, ale jak sie nim juz pobawi, to jest takim calkiem normalnym telefonie
  • Robbo94
    Classic
    • 2012
    • 33

Witam. Nie ukrywam że jestem świeżakiem, mam Octavke od niespełna 2 tygodni. Jest to Octavia 1. '99 (nowa deska) hatchback z silnikiem 1,8 20V 125km. Włożyłem do niej instalacje gazowa BRC (sekwencja) i niby wszystko wyregulowane itp. ale nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie: komputer pokładowy pokazywał ze w trasie (po przejechaniu 1150 km) spalanie wyniosło 7,3l/100 km, ale po przeliczeniu w stary dobry sposób (kalkulatorek, paragoniki itd.) wyszło że spaliła 9,6l/100 km. Stąd moje pytanie brzmi: da się to jakoś ustawić aby komputer pokazywał prawdziwe spalanie (albo chociaż przekłamanie było mniejsze, rzędu 0,5l/100km) bo na forach innych marek ludzie pisali ze im komputer przekłamuje wynik w granicach 0,2-0,5l/100km. Proszę o pomoc

Komentarz

• g4cek
      Rider
      • 2011
      • 402

nie ma takiej możliwości, komputer pokazuje tak jakby to była benzyna, ponieważ nie rozpoznaje że to gaz.

Komentarz

• Robbo94
        Classic
        • 2012
        • 33

ehh, to troche lipa bo na fordowskim forum z silnikiem o podobnej mocy z ta instalacja mowili cos o regulacji instalacji ale ona byla niedawno regulowana (jakies 7 dni temu) i nic to nie dalo. Jesli masz racje to szkoda, mowi sie trudno ;p dzieki za odp.

Komentarz

• acero1964
          Ambiente
          • 2010
          • 118

idzie się przyzwyczaić ja zawsze dodaję 1-1,5 l do wskazań kompa i tak to wychodzi mniej więcej :wink:

Komentarz

• Robbo94
            Classic
            • 2012
            • 33

acero1964
            pewnie ze idzie, tylko wiesz, wolalem sie spytac bo moze dalo sie to zrobic i bylbym spokojny. no ale skoro sie nie da to trudno, bede musial doliczac. Szkoda ze chwilowe spalanie napewno tez jest przeklamane, niby jakis wielki problem to nie jest ale zawsze lepiej jakby bylo idealnie, ale coz, wazne ze autko jest i jezdzi

Komentarz

Pracuję...