Witam! Właśnie na nieszczęście moje udało mi się urwać jedną ze świec żarowych w mojej Okcie. Jeśli znacie kogoś w Zielonej Górze lub w pobliżu kto za rozsądną cenę wykręca takie świece to proszę o kontakt na priv. Z góry bardzo dziękuję pozdrawiam!!!
[O2] LCD głupieje gdy jest upał
Zwiń
X
-
[O2] LCD głupieje gdy jest upał
Witam.
Mam problem z LCD który jest między zegarami. Wszystko działa idealnie do czasu aż przyjdą upały np. takie jak teraz.
Czy to wina samego LCD, czy może jakiegoś układu sterującego (scalak)?
Najczęściej wygląda to tak jak na załączonym zdjęciu, lub np. pojawiają się żółte pionowe i poziome linie lub jedna połowa - lcd podzielony w pionie, świeci na biało a druga nie świeci wcale, lub świeci tak słabo, że trzeba się mocno przyjrzeć aby to zobaczyć, oczywiście informacji żadnych wtedy nie wyświetla.Załączone plikiPozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
-
-
mecenasik, jaśniej się nie da
MaxiDot czyli twój wyświetlacz wymaga albo oczyszczenia styków albo podklejenia albo wymiany
poszukaj ogłoszeń na allegro typu "naprawa liczników" albo kup nowyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ha, no jednak mogłeś napisać jaśniej
Czyli precyzując. Pada sam wyświetlacz czy jakiś układ scalony na płytce drukowanej? Jeśli sam wyświetlacz to już namierzyłem firmę w Zielnej Górze która się zajmuje naprawą wyświetlaczy lub ich wymianą (http://aceef.pl/index.html).
Dodam, że mimo złego działania wyświetlacza wszelkie dane nie znikają - rozumiecie o co mi chodzi.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mecenasikPada sam wyświetlacz
czasem pomaga czyszczenie złacza(takie gumki w starszych modelach) czasem podklejenie wyswietlacza a czasem niestety trzeba wymieniacprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Właśnie otrzymałem odpowiedź z firmy z ZG. Pan napisał, że uszkodzony jest wyświetlacz i koszt naprawy wynosi 150 zł. Tak więc, najprawdopodobniej skorzystam z jego usług. Tylko dopiero pod koniec maja, bo teraz nie mam czasu na wyjazd, a przesyłka nie wchodzi w grę.
Trochę czasu minęło od napisania tego posta, ale w końcu naprawiłem wyświetlacz. Wymontowałem licznik metodą "szelinową" przy użyciu dwóch noży. Wysłałem licznik do firmy ACEEF z Zielonej Góry. Koszt naprawy to 130 zł plus koszt przesyłki w obie strony. Wyświetlacz po naprawie sprawuje się idealnie.Pozdrawiam.
Błażej
Skodzinka z wyciętym DPF
Komentarz
-
Komentarz