octaviars1, to nie ten wontek
"Uderzenie" przy odpalaniu
Zwiń
X
-
"Uderzenie" przy odpalaniu
Witam mam taki problem octavia 2 1,9 BXE. Przy odpalaniu pojawia się uderzenie nie szarpie, tylko uderzenie. Wiem że znacie ten problem, ponieważ był on juz podnoszony na tym forum jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Może to być dwumasa lub kąt wałka rozrządu, nawet ktoś napisał akumulator.
Po odpaleniu nie słychać koła dwumasowego, ani żadnych niepokojących objawów pracy silnika czy czegokolwiek. Do aso raczej się nie udam a mechanicy każdy co innego.
Pozdrawiam
-
-
Moze byc to kolo dwumasowe tak jak mowisz. Kat synchronizacji sam Ci sie przestawic nie mogl, wiec to nie to.Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Koledzy ja niestety sam sobie nic nie zrobię w tym aucie, byłem w jednym warsztacie u pana Irka i tam powiedzieli mi ze to dwumas . Jednak ja chciałem to jeszcze sprawdzić bo po odpaleniu już nic nie słychać, poza tym tak sobie myśle że gdyby dwumas to na zimnym tez by tak było a na zimnym odpala jak marzenie.
Dawka zapłonowa: do tego chyba komputer potrzebny, kąt wałka yyyyy :shock:
Gdzie się udać w Krakowie do kumatych ludzi, którzy będą wiedzieli o co cho?
Pozdrawiam.
Ps: Jeśli jest kumaty forumowicz z krk z odpowiednią wiedza przyrządami oraz chęcią pomocy, to chętnie się z kolega ustawie oczywiście załącznik będę miał przy sobie
Komentarz
-
-
demmsi, tak
jak wymieniasz całość to nie ma znaczenia
jak połowa no to bez rozebrania nie dowiesz się co siedzi
[ Dodano: Sro 02 Maj, 12 08:49 ]
Mr.T, http://forum.octaviaclub.pl/search.php?mode=results
Komentarz
-
-
Wiem można poszukać, jednak nie chcę wszystkim z krk zawracać głowy, może polecicie mi kogoś kto realnie może coś poradzić
Chętnie bym podjechał do kolegi żeby to posłuchał ewentualnie coś z tym zrobił. wiadomo trzeba mieć komputer z oprogramowaniem ewentualnie potwierdził tak to dwumasa wtedy nie ma co kombinować idę kupuje i po sprawie , ale nie chce wydawać dużo kasy a puzniej się okaże że problem nie znika
Ps: Jeśli nie forumowicz prywatny to może jakiś warsztat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelpapMiałem podobny objaw... wystarczyło ... wyminić akumulator na nowy Zacznij od tego najtańsza i najprostrza naprawa.. dawki rozruchowe też powinny pomóc... a Pan Irek w warsztacie powie ci to z czego będzie miał kasę....Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Dawka rozruchowa .. do tego potrzebny komputer z oprogramowaniem, ja takiego nie posiadam muszę się gdzieś udać w krakowie.
Druga sprawa czy takie zmiany to nie oszukiwanie motorowni? chodzi mi oto czy to nie wpłynie na żywotność itp. Mam mała wiedzę na ten temat, chętnie bym to oddał komuś z doświadczeniem żeby to obejrzał posłuchał.
Ps: Akumulator, tylko czy jest jakieś uzasadnienie dlaczego by na zimnym odpalał bez zająknięcia a na ciepłym już stuk, dodam że w każdym przypadku przy gaszeniu cisza i spokój.
Komentarz
-
-
Kolego pawelpap, wiem ze te seryjne aku są słabe, jaki polecasz do 1,9 bxe. Z mojej wiedzy wynika że jak za wysokie parametry też nie dobrze bo ciągle nie doładowany ale tak optymalnie jaki prąd rozruchowy itp.
Dobrzyl: 186tysi mam przebiegu, co do testu yyy Bardzo proszę rozwiń trochę temat, ponieważ ja jestem jak by to delikatnie powiedzieć zielony.
Ps: czy jest ktoś z Krakowa ewentualnie okolice, z komputerem?
Komentarz
-
Komentarz