Naprawa klimatyzacji manualnej 1,9tdi AHF

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymik
    Classic
    • 2009
    • 33

Zamieszczone przez Big
    z tzw. wyświatlaczem informacyjnym Maxi-Dot.
    ztcw to maxi dot jest w O2 a tutaj jest FIS lub 1/2FIS

ketras nie przesadzaj z tą ceną

• BOODZISZ
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 235

Witam. Mam problem z wentylatorami klimatyzacji i sama klimatyzacją. Otóż jakis rok temu rozłączała mi się. Podjechałem do mechanika i okazało sie ze wentylator ten maly nie chodzi, ale tak jezdziłem ,nawet mi sie udało go kiedys zakrecic i zadziałał ale chodził wolno. Chłodziło i rozłączało, i tak w kółko. Teraz wogóle juz nie chłodzi. Podjechałem do elektryka i zauważył taki wyciek:

Mam pytanie jakie postepowanie teraz powinno być wprowadzone.
    Mój mechanik mówi, że ten pojemnik trzeba wymienić na nowy, wymienic jakiś oring, nabic gazem klime, wymienić wentylatory na używane w lepszym stanie.
    Mam jeszcze pytanie takie czy wentylatory rzeczywiście kupić używane? czy nowe zamienniki? W końcu używki też kupuje się kota w worku. Czy wentyl. z obudową czy same?
    u mnie wchodziłoby w grę jakieś allegro albo coś, chyba że znacie kogoś z forum kto by miał?

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

jeśli chodzi o ten element to osuszacz który wymienić jak najbardziej jeśli od nowa nabijasz klimę zbiera on niejako syf więc warto go wymienić wentylator lepiej nowy zamiennik bo masz gwarancję a używany oryginał padnie nie wiadomo kiedy i zawsze to używka.
      wentyl kupisz sam bez obudowy

Komentarz

• K_Popiel
        Rider
        • 2010
        • 608

Mam taki mały wentylator używany na sprzedaż, kupiłem w komplecie dwa duży i mały, potrzebowałem tylko duży, mały wyczyszczony i przesmarowany leży na półce. Jeżli jesteś zainteresowany pisz priv.
        // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
        ------------------------------------------------------

Komentarz

• BOODZISZ
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 235

Tak ale potrzebuje oba bo duży na łożyskach tez juz słychać. Za ten osuszacz mechanik powiedział mi chyba 110, normalna cena??
          Wogóle ta cała naprawa mnie szarpnie z 800zł. Wentylatory,osuszacz,nabicie klimy i usługa wymiany i naprawy.
          Nie za drogo trochę??
          No ale i tak trzeba zrobić bo dziecko żona wozi a w te upały była tragedia.

[ Dodano: Czw 03 Maj, 12 20:44 ]
          Koledzy a takie zamienniki będą pasowały w tą moją oryginalną obudowę i czy to są takie wentylatory jak trzeba?

Komentarz

• krisoctav
            Rider
            • 2008
            • 417

wymiana wentyli to możesz sam sobie wymienić osuszacz pewnie też tak więc nie ma bólu chyba że nie masz możliwości wentyla są oki

Komentarz

• BOODZISZ
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2007
              • 235

I jeszcze ten osuszacz który wybrać? czy to obojętne i brać tańszy?
              Będzie pasował?
              Widze ze mechanior ładnie chce mnie skasować jak liczył 110 za niego.

Komentarz

• krisoctav
                Rider
                • 2008
                • 417

z tym osuszaczem to nie wiem jaki by był dobry skoro nie masz już gazu w instalacji to wykręć stary i kup taki jak włożyli tu nie warto oszczędzać na zamiennikach bo jak coś będzie nie tak to od nowa napełnianie i ładowanie klimy podwójny koszt a wentyl zawsze bez szkody dla instalacji można wymienić jak wyjmiesz stary to podeślij fotkę oraz jakiej firmy masz zamontowany

Komentarz

• BOODZISZ
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 235

Zleciłem to mechanikowi. Osuszacz działa ,wentyle wymienione, narazie działa.
                  Ok lecą punkciki

Komentarz

Pracuję...