Nierówne oborty po właczeniu Klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wycisk
    Classic
    • 2014
    • 1

Kużwa,mialem nadzieje ze bede na swoim pierwszym spocie,a tu wyjazd na mecz w piatek grrrr
    Kolejnym razem przybede
  • Kromal
    Classic
    • 2012
    • 3

Witam, szukałem tematu na forum ale nic nie znalazłem dlatego pisze.

Mam problem , w momencie uruchomienie klmatyzacji często silnik nierówno pracuje, obroty skaczą . Co dziwne że dzieje się to zazwyczaj gdy jest bardzo gorąco i samochód jest bardzo nagrzany powyżej 25 stopni. Ostanio cały dzien miałem problem, obroty skakały ale klima chłodzi i samochód jeździ normalnie. Tego samego dnia po godzinei 20 kiedy temp spadła problem znikł. Czy miał ktoś może podobny problem ??

Skoda Octavia 1.9 TDI 110 KM 2001 rok ,wersja L&K klima automat.

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

jak chcesz to moge ci pomuc to ogarnac
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• ernestowski
        Ambiente
        • 2012
        • 228

Klimatyzacja automatyczna ma chyba możliwość oddziaływania na obroty silnika w przypadku zwiększonego oddziaływania na moc chłodzenia.

Komentarz

• Kromal
          Classic
          • 2012
          • 3

No tak, tylko chyba az tak nierówno nie powino być , rozumiem ze jak wlaczam klime to widac ze obroty przez chwile przeskakuja ale potem jest ok a tu nawet jak samochód się schłodzi to dalej obroty nierówne i slychac ja silnik wariuje.

Komentarz

• pablokinah
            Rider
            • 2010
            • 574

Prawdopodobnie klima się próbuje załączyć i sprzęgło klimy łączy i puszcza ja tak miałem jak otworzysz maske i zerkniesz na sprężarke w trakcie pracy to będziesz widział czy tak się dzieje , ja tak miałem i wystarczyło wymienić osuszacz przeczyściłem czujnik ciśnienia gazu i jest ok .
            jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

Pracuję...