Przy okazji zrobiło ci sie podświetlenie przestrzeni za autem. Tak, więc nie wdepniesz w qfno jak będziesz szedł do bagaznika :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Uszkodzony parownik klimatyzacji
Zwiń
X
-
Uszkodzony parownik klimatyzacji
Cześć, mam pytanie...
Otóż w zeszłym tygodniu byłem napełnić klimatyzacje i wszystko było ok do dziś po przejechaniu 10 km zamiast chłodzić to grzało wróciłem więc na sprawdzenie szczelności układu i okazało się, że jest dziura w parowniku klimatyzacji.
I teraz pytanie gdzie można kupić taki parownik?
Czy ważne jest żeby kupić oryginał czy po prostu zamiennik?
Gdzie to zrobić serwis czy mechanik? bo podobno pół auta trzeba rozłożyć a u tego gościa co nabijałem nie chce robić bo raz drogo sama robota 1000zł + części, a dwa harmider tam niezły w tym zakładzie...
Co radzicie?
Dziękuję z góry za rady.
-
-
Zamieszczone przez Arti_r1]poszukaj w hurtowniach motoryzacyjnych bądź i nawet inter cars (podobno mamy tam rabaty) Też już przeszłem ten zabieg jakieś 2 lata temu, i trzeba całą deskę ściągać. Ale za całość na pewno nie wybuliłem 1000:/
Komentarz
-
-
A mam pytanie jak zdiagnozowali dziurę w parowniku ?
Bo u mnie czynnik zostaje w układzie przez około 2-3 tyg. Po tym czasie ucieka go na tyle, że klima przestaje działać.
Została wymieniona chłodnica klimatyzacji i sprawdzona szczelność poprzez wpuszczenie czynnika z UV i NIGDZIE w komorze silnika nie ma wycieku także i u siebie podejrzewam parownik.
Komentarz
-
-
Sprawdzali to w ten sposób, że gość założył magiczne okulary i świecił fioletem pierwsze chłodnica potem przewody, potem auto wywindowali i od dołu patrzyli i na końcu otworzył drzwi pasażera i pod schowkiem rozkręcił coś i pokazał mu się ten parownik i tam też patrzył przez te okulary i postawił ostateczna decyzję.... natomiast mi czynnik uciekł szybko po 5 dniach już zostały opary...
Komentarz
-
-
Jak pech to pech albo fatum jakieś...
Dziś wsiadam do szkodnika i przy wjeździe z miejsca parkingowego skręcam kierownicą a tu stuk i echo jak w studni i chyba sprężyna się kłania + łożysko amora+ guma stabilizująca tak mi się wydaje ale to fatum jakieś .... a już kończyłem zbierać kasę na parownik
[ Dodano: Sro 04 Lip, 12 22:40 ]
Zamówiłem w końcu w inter carsie bo po upuście wyszło 327zł
sklep skody ul. Kalwaryjska 429zł
sklep skody ul. Mogilska 350 zł
Teraz robota może ktoś wie jak to się robi??????????
Dajcie znać PILNE!
Dzięki :wink:
Komentarz
-
Komentarz