Nie wiem, czy te same problemy dotyczą 1.8 TSI i nie wiem czy któryś z tych silników jest mniej lub bardziej kłopotliwy, ale jesli chodzi o TSI to widywałem ogłoszenia z przebiegami pod 200 tys. Cześć z nich były jako samochody firmowe, więc chyba lajtowo nie miały.
Podswitlenie schowka problem Oktavia 1 FL 2007r 1.6 BFQ
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Podswitlenie schowka problem Oktavia 1 FL 2007r 1.6 BFQ
Witam gdzie szukac rozwiazania problemu mianowicie po wlaczeniu swiatel podswitlenie schowka pasazera przy jego zamknieciu nie chce zgasnac . Co trzeba dokupic i jak to wyglada ??. Prosze o pomoc. Dzieki z podpowiedzi.
-
-
Oczywiście że podświetlenie gaśnie. Proponuję wyjąć schowek i obejrzeć lampkę podświetlającą schowek, jest tam "mechanizm", który włącza podświetlenie po otwarciu i wyłącza po zamknięciu. Podgiąć te blaszki co trzeba i powinno być OK.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
A nie ma ktoś schematu budowy tej lampki bo bawię się nią i coś mi nie wychodzi złożenie tego... :?
Komentarz
-
a co tam masz do składania ???
przecież to jest proste jak konstrukcja cepa 2 styki - palec ze spreżynką + odblaśnik (o żarówce nie wspominam oczywiście)
pokaż zdjęcie to Ci powiem co i jak
Najprawdopodobniej jak Ci swieci cały czas to masz ułamany palec na który napiera zawias schowka
Komentarz
-
Spadła mi ta spręynka i ten uchwyt nie wiem jak zamocować teraz... i tak ogóle to nie mogłem tego włozyć do tego otworu co jest na tą lampke...
[ Dodano: Czw 12 Lip, 12 14:59 ]
jak tą sprężynkę założyć i łapkę bo coć nie mogę tego złożyć
Komentarz
-
http://forum.vw-passat.pl/threads/24...lampke-schowka
sprawdź ten link masz fotki nie miałem czasu zrobić własnych.
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz