Otwieranie bagażnika z pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mzb
    Classic
    • 2014
    • 1

Zamieszczone przez xof
    Paranoją jest wcześniejsza niż zalecana wymiana płynu przy objawach jakie opisujesz, z wyłączeniem zapadnięcia się pedału oczywiście.
    A czy napisałem, że wymieniam przed czasem? Nawet w cytowanym przez Ciebie fragmencie było, że zawsze pilnuję wymiany zgodnie z zaleceniami producenta.
    No ale gdybym miał jakiekolwiek niepokojące objawy tuż przed wymianą - powiedzmy po przejechaniu 3/4 dystansu między wymianami - to też bym się nie bawił. Jakoś tak podoba mi się życie zdrowego człowieka.
  • piotrjarz
    Classic
    • 2012
    • 2

Szanowni Forumowicze,

jestem nowym użytkownikiem Skody Octavii Elegance rocznik 2011. Mam pilota z trzema przyciskami - w tym środkowy do otwierania bagażnika. Być może źle rozumiem instrukcję (strona 44) lub coś nieprawidłowo robię. Jak naciskam na pilocie przez 2 sek. przycisk odryglowania pokrywy bagażnika to słychać pracę zamka ale pokrywa tylko częściowo się zwalnia w taki sposób, że aby ją otworzyć i podnieść to muszę nacisnąć przycisk w pokrywie bagażnika i dopiero wtedy zamek puszcza całkowicie. Co prawda kilka razy losowo udało mi się tak zrobić, że nacisnąłem pilota i zamek bagażnika został całkowicie zwolniony i tylko musiałem podnieść pokrywę.

Czy to jest normalne czy mam zgłosić usterkę na gwarancji?
    Pozdrawiam

Piotr Jarzyński

Komentarz

• micho_m
      Rider
      • 2011
      • 528
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Za słabo podrzuca Ci klapę. Możesz podjechać do ASO i niech podreguluja
      Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
      www.nawmar.pl

Komentarz

• zielarzlol
        Rider
        • 2012
        • 263

Był już bardzo podobny temat:
        Czarna perła O2 FL:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593

Komentarz

• piotrjarz
          Classic
          • 2012
          • 2

Szanowni Forumowicze,

dziękuję za odpowiedzi. Może to mieć znaczenie ale nie zaznaczyłem, że mam nadwozie w wersji liftback. Czy zachowanie klapy bagażnika różni się od combi?
          Pozdrawiam

Piotr Jarzyński

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

piotrjarz, nie różni się. Musisz podregulować i będzie delikatnie odskakiwała
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...