Witam mam pewien problem z kierunkowzkazami w swojej Skodzie
Jakiś czas temu po wyłączeniu kierunkowskazu dało sie słyszeć ze srodka deski odgłoś jak gdyby spięcie.Wczoraj natomiast po włączeniu migacza ani kontrolka ani migacz nie zapaliły się.Po stuknieciu w środek deski nad włącznikiem awaryjek migacze odżyły.Dziś już wgl jest problem z ich użyciem.Jeśli ktoś byłby w stanie mnie nakierować na przyczyne usterki bądz rozwiązanie mojego problemu byłbym wdzięczny
Kończy się przełącznik zespolony kierunków i świateł awaryjnych a znajduje się tam gdzie stukałeś!wyjmiesz go pensetą tylko mocno ścisnij jak padnie nie masz anitego ani tego
chodzi o ten przekaźnik co ChillOutPL, napisał kup na szrocie taki tylko do Twojej wersji wyposażenia
ja u siebie włącznik awaryjnych wymieniłem, bo czasami kierunkowskazy nie działały, moja rada jest, ze lepiej kupić nowy niż używany,
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
A ja polecam zacząć od sprawdzenia bezpiecznika. Może jest nadpalony lub zasniedziały i może nie stykać. Szkoda wyłozyć kasę a później sobie w brodę pluć, że to takie proste było :wink:
A więc chciałem podziękować za pomoc przy ustaleniu przyczyny usterki , wyłącznik świateł awaryjnych już wymieniony tyle że dalej słychać już nie tak intensywnie i nie tak długo kliknięcia po wyłączeniu kierunku czy to normalne czy jeszcze coś powoduje problem ?
Komentarz