Oznaczenie EGR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bort77
    Classic
    • 2009
    • 8

Oznaczenie EGR

Jak dla mnie rabat to żadna łaska tylko sposób na przyciągnięcie klienta.
    A że klientów na OCP potencjalnie sporo to nie rozumiem dlaczego mieliby zabierać rabat - zresztą z tego co kojarzę to Emida nie wyprodukowała tych okropnych rozrządów, tylko sprzedaje i serwisuje auta.
  • Aro23
    Drive
    • 2007
    • 57

Oznaczenie EGR

Witam.
    Dzisiaj zabrałem się za czyszczenie EGR, poszło mi świetnie do momentu aż chciałem go zamontować z powrotem. Jedna śruba ta co idzie od spodu krzywo się wkręciła i pech chciał, że podstawa EGR pękła i nie ma jak jej dokręcić, spaliny walą do komory silnika. :evil:

Muszę szybko kupić nowy (czyt. używany) [czy może nie bawić się w używkę i kupić funkiel nówkę?] i tu pytanie. Na moim starym mam takie numer:
    038131501E
    017308092

Czy ważny jest tylko ten pierwszy? I czy jest wielka różnica w tych EGR. Z jakiego oznaczenia silnika jeszcze podejdzie do mnie?

Za wszelką i szybką odpowiedź będę bardzo wdzięczny
    powrót do Skodzianki, mam nadzieję, że nie będzie tak jak z ostatnią

Komentarz

• Rysiek 150
      Drive
      • 2007
      • 67

podaj numer nadwozia to wytypuję ci nowy numer egr-u.
      używany może nawet nie ruszyć po zamontowaniu do auta jeśli długo leżał nieużywany.

Komentarz

• Aro23
        Drive
        • 2007
        • 57

Nabyłem używany EGR z Golfa. Oznaczenie miał identyczne jak mój jeśli chodzi o tą pierwszą część numeracji. Na korpusie EGR też się numeracja zgadzała z wyłączeniem oznaczenie "B" na końcu na nowym zaworze.Po złożeniu pali normalnie, check engine się nie pali. Jak znajdę chwilę czasu do podłączę VAG-a i zobaczę jakie błędy zapamiętał.

Rysiek 150 - jeśli się mylę, że jest ten zawór identyczny to proszę o wypowiedź i podeślę CI numer VIN.(na szybko i tak musiałem coś zainstalować)

Dzięki
        powrót do Skodzianki, mam nadzieję, że nie będzie tak jak z ostatnią

Komentarz

• Rysiek 150
          Drive
          • 2007
          • 67

numer który podałeś już nie chodzi w systemie vw i skody, po kodzie silnika bym typował 045131501L i taki kosztuje w oryginale 700,- , natomiast zamiennik WAHLER-a
          kosztuje 440,- . Ale by być pewnym na 100% najlepij typować po nr.VIN .

Komentarz

• McGan
            RS
            • 2010
            • 3574
            • Superb III (3V3)

To może korzystając z okazji zakup zaślepkę (wkręcasz w miejsce rurki wychodzącej z turbo) i w kwocie ~20zł pozbędziesz się problemu raz na zawsze, a silnik będzie oddychał świeżym powietrzem
            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...