0W/30 do ASZ :roll: ja bym zalał Synthoila 5W/40 (też na PAO)
Kupiłem ten olej bo ma normę 506.01 i w Niemczech był też zalewany olejem z taka normą.
Synthoila 5W/40 chyba nie ma normy 505.01 a taka powinna być do PD
Witam!
Posiadam Skode Octavie 1.6 55kw Nie chce zapalic samochod nawet rozrusznik nie drgnie radio
wetylacja nic nie chce chodzic po za zegarami
Sprawdzalem bezpieczniki i wszystko jest o.k
Vag pakazuje wszedzie bledy w elektryce
Mam pytanie czy to moze byc Cewka od napiecia albo sterownik
longiermartin, sprawdź vag-iem jakie jest napięcie w instalacji, może aku kaputło i jest zbyt małe napięcie aby silnik został uruchomiony.ok
napisz jakie błędy wypluł vag.ok
pozdro
Vag raz cie laczy raz nie ale jak sie polaczy to jest pelno bledow w elektryce
W sumie wyglada to tak ze dzisiaj czyscilem przepustnice i ja chcialem adaptowac po adaptacji wyszly dwa bledy 1087 282 a to moze dlatego ze nic nie umialem zrobic w polski vag 2.5 caly czas te dwa bledy wyskakiwaly a pozniej nic nie dziala
nic echo tylko licznik wskazowki lampy mijania i jedna lampka oswietlenie w srodku.Po myslalem, ze to moze aku padlo bo caly dzien stacyjka pyla przekrecona i swiatla mijania wlaczone to kumpulem przyjechal drugim autem i na kable i wtedy dupa ze wszystkim moze poszla cewka albo komputer sprawdzalem bezpieczniki i nic
longiermartin, musiałeś popełnić błąd podczas wykonywania procedury nastawu podstawowego, bo tak z błędów wynika. 282 - czujnik położenia przepustnicy TPS lub obwód ICS (V60)
I 1087 - nieprawidłowo przeprowadzona procedura nastaw podstawowych(Basic setting not carried out)
może podczas dokonywaniu nastaw dotknąłeś pedału gazu lub coś innego i przez to ten problem. :|
Tak te bezpieczniki sprawdzalem jest dobrze
Ale sprawdzilem napiecie akumulatora jest 8v troche za malo a powinno byc 14v mysle ze to jest przyczyna slabego akumulatora poczekam do rano
Komentarz