Silnik trochę przerywał, wymieniłem świece, wykasowałem błędy i po wymianie teraz jest prawie ok, bo po wymianie świecy wczoraj wyjechałem samochodem i stwierdziłem że pedał hamulca po odpaleniu silnika jest twardy, samochód hamuje jak wóz drabiniasty. Wiem że wymiana świecy i hamulce nie za dużo mają wspólnego, dlatego moje pytanie jest, co mogło się stać ? Wcześniej, czyli w środę nie było żadnych problemów, po odpaleniu pedał robił się miękki i samochód hamował bez problemu. Może jest to spowodowane awarią pompy hamulcowej albo ABS ? Podłączyłem Vag i nic nie wykazało, żadnych błędów. Jutro planuje bardzo ważny wyjazd i prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź czy ryzykować czy zostać w domu.
Rdza....
Zwiń
X
-
Rdza....
Auto 3,5 roczne. Prawie dwa lata temu ( 14.06.2010 r) na lewym progu uszczelka drzwi załatwiła lakier. Pojechałem do ASO, oczywiście zrobili, nawet bardzo dobrze, na gwarancji. Dziś patrzę.....rdza w tym miejscu??!! Nadmieniam, ze tydzień temu jej jeszcze nie było. I moje pytanie...zrobią to na gwarancji, ze względu na perforację nadwozia, czy ze względu, że wtedy źle zrobili??? I też uwzględnią swoją gwarancję?? Jutro jadę...
-
-
opsia, nawet bardzo dobrze zrobili? no widać, że nie koniecznie dobrze.
masz dokumenty tamtej naprawy? a jak nawet nie masz, to powinno to być w bazie po numerze vin. Moim zdaniem powinni poprawić, jak będą marudzić pisz nawet to SAP, że zwalili robotę.
Pierwszy raz widzę ten problem w OI, w OII to było notoryczne - wycierające blachę uszczelki tylnych drzwi.
Komentarz
-
-
Widać, że ewidentnie od uszczelki poszlo... nie tylko w O2 sie zdarzało wycieranie od uszczelek wszelakich ale w O1 też.
Zamieszczone przez MaicroftW tym miejscu jeszcze nie widzialem, zeby wycieralo lakier
ale w przypadku kolegi.. to reklamować i niech zrobią tak jak ma być.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Dzisiaj u mnie wypatrzyłem przetarcie lakieru od właśnie tej uszczelki jak wyżej. Nie ma jeszcze rdzy ale w jednym punkcie (dokładnie tam gdzie zaprawką użytkownik opsia ma zabezpieczone miejsce po purchlu) to już nie tylko lakier ale nawet podkład zdrapany miejscami. Dotyczy to drzwi kierowcy i pasażera.
Dokładnie oczyszczę i zabezpieczę te miejsca folią. Wygląda na to że uszczelka jest twarda/ mamy kiepski lakier ekologiczny lub zbyt rzadko przecieramy uszczelki i pracują tam drobinki piasku.
Dodam tylko moja O1 Tour jest z końca 2009r."coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz
-
-
Ja właśnie mam auto w ASO bo malują mi tylne progi w O II FL 2 lata użytkowania.
Mam nadzieję, że po dwóch latach nic się nie będzie działo - chociaż jak malowali mi próg 1,5 roku temu to już farba schodzi i będą poprawiać.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
Komentarz