Rdza....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gustaw78
    Ambiente
    • 2008
    • 182
    • Octavia III (5E3)
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Rdza....

Silnik trochę przerywał, wymieniłem świece, wykasowałem błędy i po wymianie teraz jest prawie ok, bo po wymianie świecy wczoraj wyjechałem samochodem i stwierdziłem że pedał hamulca po odpaleniu silnika jest twardy, samochód hamuje jak wóz drabiniasty. Wiem że wymiana świecy i hamulce nie za dużo mają wspólnego, dlatego moje pytanie jest, co mogło się stać ? Wcześniej, czyli w środę nie było żadnych problemów, po odpaleniu pedał robił się miękki i samochód hamował bez problemu. Może jest to spowodowane awarią pompy hamulcowej albo ABS ? Podłączyłem Vag i nic nie wykazało, żadnych błędów. Jutro planuje bardzo ważny wyjazd i prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź czy ryzykować czy zostać w domu.
    OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
  • opsia
    Ambiente
    • 2007
    • 189

Rdza....

Auto 3,5 roczne. Prawie dwa lata temu ( 14.06.2010 r) na lewym progu uszczelka drzwi załatwiła lakier. Pojechałem do ASO, oczywiście zrobili, nawet bardzo dobrze, na gwarancji. Dziś patrzę.....rdza w tym miejscu??!! Nadmieniam, ze tydzień temu jej jeszcze nie było. I moje pytanie...zrobią to na gwarancji, ze względu na perforację nadwozia, czy ze względu, że wtedy źle zrobili??? I też uwzględnią swoją gwarancję?? Jutro jadę...
    Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

opsia, nawet bardzo dobrze zrobili? no widać, że nie koniecznie dobrze.
      masz dokumenty tamtej naprawy? a jak nawet nie masz, to powinno to być w bazie po numerze vin. Moim zdaniem powinni poprawić, jak będą marudzić pisz nawet to SAP, że zwalili robotę.
      Pierwszy raz widzę ten problem w OI, w OII to było notoryczne - wycierające blachę uszczelki tylnych drzwi.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Przeciez to jest zaprawka przejechane poprzednio.

W tym miejscu jeszcze nie widzialem, zeby wycieralo lakier
        Spritmonitor.de

Komentarz

• alxxx
          RS
          • 2010
          • 1823
          • Octavia I (1U2)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Widać, że ewidentnie od uszczelki poszlo... nie tylko w O2 sie zdarzało wycieranie od uszczelek wszelakich ale w O1 też.
          Zamieszczone przez Maicroft
          W tym miejscu jeszcze nie widzialem, zeby wycieralo lakier
          ja widziałem.

ale w przypadku kolegi.. to reklamować i niech zrobią tak jak ma być.
          VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
          Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• utek
            Elegance
            • 2007
            • 867
            • Superb II combi (3T5)
            • APK 2.0 MPI 115 KM

Ja też mam ten problem, ale w 10 letnim samochodzie.

Komentarz

• opsia
              Ambiente
              • 2007
              • 189

Niestety ASO nie chce tego uznać na gwarancji. Napisałem do SAP...i czekam na odpowiedź.
              Moja Octavka tyle pali---

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• niezal
                Rider
                • 2010
                • 283
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzisiaj u mnie wypatrzyłem przetarcie lakieru od właśnie tej uszczelki jak wyżej. Nie ma jeszcze rdzy ale w jednym punkcie (dokładnie tam gdzie zaprawką użytkownik opsia ma zabezpieczone miejsce po purchlu) to już nie tylko lakier ale nawet podkład zdrapany miejscami. Dotyczy to drzwi kierowcy i pasażera.

Dokładnie oczyszczę i zabezpieczę te miejsca folią. Wygląda na to że uszczelka jest twarda/ mamy kiepski lakier ekologiczny lub zbyt rzadko przecieramy uszczelki i pracują tam drobinki piasku.

Dodam tylko moja O1 Tour jest z końca 2009r.
                "coś być musi, do cholery, za zakrętem"

O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
                O2 Tour BSE+LPG LR - MED

Komentarz

• JerzyM73
                  Rider
                  • 2010
                  • 602

Ja właśnie mam auto w ASO bo malują mi tylne progi w O II FL 2 lata użytkowania.
                  Mam nadzieję, że po dwóch latach nic się nie będzie działo - chociaż jak malowali mi próg 1,5 roku temu to już farba schodzi i będą poprawiać.
                  O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
                  Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• greg44
                    L&K
                    • 2011
                    • 1198
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

A powiedzcie mi jak to jest z ta gwarancja w Skodzie na perforację nadwozia, chodzi o OII, jak się pojazdu od dwóch lat nie serwisuje w ASO to jest gwarancja na perforację, chodzi o rdzę?

Komentarz

Pracuję...