Problem z automatem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kasprowy
    Classic
    • 2013
    • 5

Problem z automatem

Trasa 188km Olesnica(trochę po mieście potem S8)-Syców(s8)-Oleśnica(s8,AOW)-Bielany Wrocławskie-Oleśnica-śr.spalanie 6,9ltr z kompa
  • Luczu86
    Classic
    • 2011
    • 7

Problem z automatem

Witam.
    Pisze ponieważ nie znalazłem podobnego problemu na forum a mianowicie wariuje mi skrzynia automatyczna AG4 01M silnik 1.8t 150KM AGU
    Problem polega na tym że podczas dynamicznej jazdy (mocnego butowania) skrzynia sama redukuje biegi i nie zmienia na większe, potrafi do odcięcia ciągnąć na 2 i nie zmieni na 3 a gdy puszcze pedał gazu spadają obroty a normalnie powinien hamować silnikiem dodam że olej z filtrem wymieniałem i błędów brak.
    Ostatnio nawet na autostradzie podczas jazdy ok 140km/h zredukował do 2 a gdy go zgaszę i ostygnie skrzynia (ok 15min) to jest ok do momentu gdy się mocno nie rozgrzeje a gdy delikatnie jadę (czasem depnę przy wyprzedzaniu) wszystko jest ok.
    Z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: Pią 01 Cze, 12 21:56 ]
    Piszę gdyż uporałem się z problemem skrzyni a może się komuś przydać.
    Powodem była zabrudzona chłodnica przemyłem i problem ustąpił.
    Temperatura oleju w skrzyni sięgała 136 stopni a płynu chłodzącego 108 po wymyciu chłodnic zmniejszyły się do 114 skrzynia i 99 płyn (wartości mierzone przy mocnym butowaniu) i teraz pytanie do szanownych forumowiczów czy to normalne temperatury dla skrzyni czy warto zainwestować w dodatkową chłodnicę?

Komentarz

Pracuję...