[O2] Klimatyzacja manualna - nie działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Babiarz
    Classic
    • 2014
    • 1

pracowałem w tym serwisie 3 lata na SE, jak jeszcze nazywał się CRC, po zmianie nazwy na regenersis jakieś 2-3 mies. rzeczy które działy się w tamtym czasie były nie do pomyślenia dla kogokolwiek oddającego tam telefon. telefony które latały po plastikowych kuwetach, podłogach, nie stwierdzanie usterek mimo że była etc. liczyła się premia która uzależniona była od ilości naprawionych aparatów.
    W tym momencie wiem że Sony wycofał się z regenersis, został tam samsung , htc i nokia.
    Ludzie pracujący tam nie mieli bladego pojęcia o elektronice,lub mieli wiedzę nikłą czasami przyjmowani byli na "Pałę" ponieważ była duża rotacja . Nie powiem jak jest teraz ale wątpię żeby ta sytuacja się zmieniła.
    Najlepiej rozmawiać z kierowniczką DOK, przez telefon lub osobiście ją poprosić ,oddając telefon w punkcie bo bez znajomości może być ciężko
  • matios
    Classic
    • 2012
    • 2

Witam forumowiczów.

Piszę do was bo dostaje już białej gorączki bez klimy w te 30 st. C

W celu usunięcia problemu z klimatyzacją udałem się do serwisu i co wyszło:

1) Na programie diagnostycznym wyskoczył błąd 'ciśnienia dolnego' czy jakoś tak; więc
    2) Płyn spuszczony (510 g), wykonanie próżni, test szczelności - ok, napełnienie (525 g)
    3) ciśnienie podczas pracy klimy 10 - 12 bar, prędkość obrotowa - 1000,

W serwisie twierdzą, że kompresor do wymiany - koszt masakryczny.
    Proszę, podpowiedzcie, czy faktycznie jest to kompresor czy może powinienem sprawdzić jeszcze coś innego. Czy to może być jakiś element kompresora? Czy wymienia się elementy czy trzeba cały kompresor wymienić ??

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

matios, bez obrazy ale najpierw wypada poszukać, jest od cholery informacji co i jak pada w klimie w O2, najbardziej populary wątek to : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=49555 poczytaj.
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru, Dołączył: Dzisiaj 20:33

za takie coś witaminki :twisted:

Komentarz

• matios
          Classic
          • 2012
          • 2

tylko bez witaminek. Ciężko studiować mi tamten wątek ... 27 stron

Komentarz

• ernestowski
            Ambiente
            • 2012
            • 228

Zamieszczone przez matios
            3) ciśnienie podczas pracy klimy 10 - 12 bar, prędkość obrotowa - 1000,
            Ja po przeczytaniu podanego wątku i zlogowaniu własnej klimy stwierdziłem, że to jest poprawne ciśnienie - dużo osób takie ma. Żeby sprawdzić czy wszystko jest OK, to trzeba by jeszcze poznać wartość niskiego ciśnienia.

Komentarz

Pracuję...