Mam takie pytanie odnośnie swojej Octavii otuż nie dawno zauważyłem że po uruchomieniu silnika bo maską słychać piszczenie lub świerszczenie delikatne ale gdy już silnik się rozgrzeje do pewnej temperatury to ucicha i jest spokuj. Proszę o odpowiedz
Piszczy pompa paliwa-Octavia II
Zwiń
X
-
Też miałem taki przypadek, że piszczała pompa, ale wody. Po rozgrzaniu pisk znikał. Niestety, tylko wymiana, bo to piszczy łożysko. Przy okazji podpowiem jak można łatwo podsłuchać pracę różnych obracających się lub przesuwających elementów. Potrzebna plastykowa rurka o średnicy ok. 1cm i długości ok. 1m. Jeden koniec wkłada się do ucha, a drugi przykłada w odpowiednie miejsce. Doskonale słychać pracę łożysk, wtryskiwaczy, zaworów. itp. Oczywiście lepszy byłby stetoskop lekarski, ale nie każdy go ma.
Komentarz
-
-
Witam, w mojej Octavii II, 1.4 TSI przebieg około 30 000 pompa paliwa terkoce na wolnych obrotach, po dodaniu gazu jest cicho ale gdy obroty spadną znowu hałasuje . Nie wiem co robić , czy ktoś też tak miał, ja myślę o kupnie nowego wkładu do pompy, nowa pompa w całości jest dosyć droga, a sam wkład na Allegro za niecałe 300 zł.
Może czekać aż przestanie pracować.
Komentarz
-
Komentarz