[O1] Wentylator nawiewu - chyba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacek1g
    Classic
    • 2011
    • 6

Ja używam Samsunga Galaxy tab. Nie stosuje żadnego antyvira i jest ok. Musisz uważać co instalujesz.
    Co do transferu to mam w smartfonie 1,5G. Poczta, przeglądanie stron i jeszcze nigdy nie przekroczyłem 1G.
  • yellow_car
    Drive
    • 2010
    • 40

WItam Was,

Ostatnio zauważył ... a w zasadzie usłyszałem ... dziwny dźwięk po chwili od włączenia climatronica na auto. Otóż słychać jakby startował samolot turbośmigłowy. Jak podbiję z ręki prędkość wentylatora i zaraz obniżę do poziomy auto, jest super ... czyli bez turbośmigła.

Czy ja dobrze kombinuję, iż może to być bicie na osi silnika wentylatora? Czy jest możliwe, że 1,5 rocznym aucie coś takiego mam?
    Pozdrawiam,
    yellow_car

Komentarz

• ducker24
      Rider
      • 2011
      • 286

Zamieszczone przez yellow_car
      1,5 rocznym aucie
      2010 rok produkcji??

a jak zmieniesz ręcznie prędkość to jest dobrze czy też wariuje ??

Komentarz

• yellow_car
        Drive
        • 2010
        • 40

Zamieszczone przez ducker24
        Zamieszczone przez yellow_car
        1,5 rocznym aucie
        2010 rok produkcji??

a jak zmieniesz ręcznie prędkość to jest dobrze czy też wariuje ??
        Jak zmieniam to cichnie ... wczoraj byłem w ASO i komp nie zczytuje żadnych błędów ... stwierdzili, że "może" klapka się nie domyka do końca jak jest ustawiony maks wicher.
        Pozdrawiam,
        yellow_car

Komentarz

• ducker24
          Rider
          • 2011
          • 286

sprawdź silnik klapy do obiegu wewnętrznego na kilka sposobów
          1* włącz zapłon wyłącz klimatronika na OFF i słuchaj czy nie wydobywają się dziwne dźwięki w okolicy nawiewu
          2* wiatrak na 1 i włączaj obieg zamknięty i słuchaj czy się zamyka czy nie
          3* włącz nawiew mocniej np na przód najlepiej wyczuć ręką np na 4 bieg i włączaj i wyłączaj obieg zamknięty czy działa i domyka dobrze czy nie czy jest szczelny
          wydaje mi się ze to jest przyczyna jak obieg jest zamkniety to wentylator chodzi szybciej
          dosłownie to nazywa sie to
          Silnik sterujący klapy przepływu powietrza - V71
          powodzenia

Komentarz

Pracuję...