mam prośbę o namiary na sprawdzonego lakiernika z Wa-wy (konkretnie okolice Ursusa). Ostatnio miałem bliskie spotkanie z betonowym śmietnikiem i przytarłem dość głęboko tylni zderzak. Czy orientujecie się ile średnio może kosztować polakierowanie całego zderzaka? Byłem równiem z firmie S+, która robi naprawy miejscowe i zastanawiam się czy warto skorzystać z ich usług (za częściowe lakierowanie powiedzieli mi 395 PLN). Będę wdzięczny za pomoc :-)
Z tego co mi wiadomo, średnia cena lakierowania pojedynczego elementu to 200-300 zł. Ale z lakiernikami to nie wiadomo. Na koniec rachunek zawsze 2x większy im wychodzi...
Przyłączam się do pytania, bo sam poszukuje _dobrego_ lakiernika.
A ja właśnie skorzystam z Ubezpieczenia i pomalowałem porysowane drzwi w auto-schubert ul. Wałuszewska 18 w Warszawie. Najpierw rzeczoznawca wycenił mi szkodę na 600 zł więc to olałem i postanowiłem załatwić sprawę bez kosztowo. Namiar na nich dał mi ubezpieczyciel. Zajrzałem na ich stronę i stwierdziłem, że ich zakład wygląda profesjonalnie. Nie zastanawiałem się więc długo i wysłałem emailem zapytanie o termin. Następnego dnia zadzwonił telefon z serwisu, uzgodniłem zakres prac, papierki związane z ubezpieczeniem załatwiłem z nimi przez internet. Termin uzgodniliśmy oraz jako ciekawostkę zaproponowano mi GRATIS (jakieś bonusowe malowanie czy coś) lub zmniejszenie opłaty wkładu własnego w zamian za rezygnację z samochodu zastępczego. Jako, że posiadam dwa samochody przystałem na zmniejszenie opłaty. Samochód odstawiłem do warsztatu, który już samym wyglądem przykuwa uwagę. Nowoczesny, ładny i schludny a nie jakiś garaż u Pana Kazia. Przy odstawieniu samochodu poprosiłem o małe zaprawki w kilku miejscach. 3 dni później odebrałem samochód. Porysowane drzwi zostały pomalowane a zaprawki porobione. Cieniowanie zostało pociągnięte na sąsiednie elementy tj. drzwi oraz błotnik tak więc nie widać różnicy w kolorze. Lakier leży jak należy, nie widać na nim drobin kurzu, zacieków itp. Wszystkie te elementy zostały zdemontowane do malowania. Robota została zrobiona profesjonalnie, z czego jestem niezmiernie zadowolony.
Warsztat zajmuje się nie tylko malowaniem, ale kompleksowo naprawą samochodów powypadkowych. Myślę, że jak przydarzy mi się jakieś nieszczęście związane z moim bolidem to już wiem gdzie pojadę na jego naprawę.
Obsługa klienta jest u nich na wysokim poziomie, tak więc szczerze polecam.
Poprosiłem także o fotki, aby przy odsprzedaży ewentualny nabywca nie miał wątpliwości co kupuje.
Komentarz