zapieczone hamulce tylne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cukier311
    Classic
    • 2010
    • 25

zapieczone hamulce tylne

Zamieszczone przez pandrzejczak
    witam Czy wirusa wgrywali przez OBD czy sterownik był wyjmowany?
    Jak rocznik 08-09 to da sie to programowac przez OBD.
    Ja jednak preferuje programowanie na stole ze względu bezpieczeństwa.
  • rafik11
    Rider
    • 2009
    • 448

zapieczone hamulce tylne

w mojej octavce tylne hamulce niestety się zapikają tzn jak zaciągne ręczny to nie odbija oraz jak nacisne hamulec nożny to też nie puszcza od razu tylko po chwili. Sprawdzałem to na podniesionym aucie i stąd wiem że i na ręcznym i nożnym nie odpuszczę do końca. Dodatkowo ja puszcze z ręcznego to przy ruszaniu przez chwilę piszczą tylne hamulce i tu akurat ok rozumiem, ale moje pytanie czy to może być normalne przy przebiegu 40kkm aby już hamulce tylne się zapiekły? Oraz drugie pytanie, to zapiekanie pojawiło się mniej więcej po przestawieniu vcds-em w ustawieniach abs-u asystenta hamowania na mxymalną wartość i czy to ma jakiś związek z tym zapiekaniem?

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zacznij od cofnięcia ustawień na takie jakie były chociaż raczej nie ma to nic wspólnego chyba że asystent daje prawie całość na przód i tył nie używany jest prawie i stąd zapieka się
      i tak tłoczki oraz zaciski do czyszczenie i smarowania
      klocki były już wymieniane :?:
      raczej pewnie nie, ale...

Komentarz

• rafik11
        Rider
        • 2009
        • 448

jeszcze nie wymieniałem ani tłoczków a zacisków, co do asystenta to faktycznie nie brałem pod uwagę ze znaczna siła wtedy jest przekazywana na przód...

Komentarz

Pracuję...