czyli nie odpalil :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Wymiana wycieraczek w Skoda Tour
Zwiń
X
-
Wymiana wycieraczek w Skoda Tour
Witam,
męża podkusiło i wymienił wycieraczki na nowe w naszej 3letniej skodzie oktawii tour 1.6.
Wyrzucił stare, nowe juz zalożone, niby zakupione oryginalne Skody ale MASAKRA! :kwasny
szczególnie jedna tak skrzypi że doprowadza mnie do totalnych nerwów,
jestem zła, bo byłam przeciwna tej wymianie a potem wyrzuceniu starych (kobieca intuicja :wink: )
Co teraz robic? Macie jakieś sprawdzone? A moze kupić jakieś najtańsze i podmienić tą co skrzypi?
-
-
Zamieszczone przez migdałmęża podkusiło i wymienił wycieraczki na nowe w naszej 3letniej skodzie oktawii tour 1.6.
Witam.
- Zrozum kobietę , nie zadowolona że męża kusi ... :lol: No i dobrze że wymienił wycieraczki ( pióra wycieraczek) nawet w fabrycznej instrukcji obsługi (str.151) jest zalecenie , aby wymieniać dwa razy w roku ale o tym powinien decydować stan piór wycieraczek.
Natomiast co wybrać ? Gotowej recepty nie ma , zerknij może tu: http://www.wycieraczkidoszyb.pl/2-osobowe
Zdecydowanie lepiej wybrać coś trochę wyżej niż "niskobudżetowe" - ale bez szaleństwa i wymiany wykonywać częściej.
Jest dużo preparatów typu: "niewidzialna wycieraczka" które likwidują wszelkie "skrzypienie", ale usunąć to później ciężko . Natomiast doraźnie można pióro wycieraczki ''przesmarować" przekrojonym jabłkiem (gatunek obojętny) naprawdę działa , jest cisza i zbiera wodę skutecznie.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
DO O1 kupuj wycieraczki firmy MOT-GUM, tylko klasyczne nie płaskie! Są idealne zdaniem wielu forumowiczów w tym i moimZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
W OI do standardowych ramion wycieraczki stosowałem pióra płaskie f-my alca Heyner ALL SEASONS. W kartonie jest zapasowe piórko do samodzielnej wymiany. Dobra jakość.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Hehe okazuje się zatem, że każdy ma inną opinię o Mot-gum i wyc. oryginalnych.
Ustaliliśmy zatem jedno wielkie NIC i chyba duże znaczenie ma konkretna partia wyrobu ew. stan szyby lub to czym jest uświniona. Innego wytłumaczenia nie mam."coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz
-
Komentarz