kontrolka elektroniczne sterowanie silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rfrantic
    Classic
    • 2013
    • 8

nie to żebym popędzał :wink:
    Ale czekamy bardzo :slinka
  • zebik1
    Drive
    • 2011
    • 85

Witam
    Jadąc dziś OI 1,9 tdi 100km zapaliła mi się na światłach kontrolka "elektroniczne sterowanie silnika". Dojechałem do domu odpaliłem jeszcze raz i bez zmian. Odpiąłem akumulator (tam mi telefonicznie gość w skodzie powiedział) z resetował się komputer ale kontrola dalej się pali. Silnik chodzi normalnie, stabilnie bez skoków. Płyny wszystkie w normie. Wiecie co to może być (wiem, że trzeba podpiąć pod VAG), ale pytam bo może to jakiś błąd silnika i sam się rozwiąże.

Komentarz

• Remark
      Ambiente
      • 2010
      • 108

Zamieszczone przez zebik1
      ale pytam bo może to jakiś błąd silnika i sam się rozwiąże.

Witam.

Fakt , bywa tak iż jednorazowy błąd sterownika (czujnika) będzie zapamiętany w komputerze , ale przy poprawnej dalszej pracy po kilkunastu odpaleniach nie będzie wyświetlany na desce rozdzielczej.

Ale nikt dokładnie nie zdefiniował których czujników to dotyczy i po którym uruchomieniu silnika "przestanie świecić lampka".

Tak że eksperymentuj , nie zapominając o dokładnym zdiagnozowaniu i wykasowaniu błędów - powodzenia.

Pozdrawiam.

Komentarz

• zebik1
        Drive
        • 2011
        • 85

Przejadę się i podepnę pod VAG zobaczymy co wyskoczy, tylko co to może być skoro silnik pracuje jakby był nowy, a samochód ma przejechane 75 tyś km.

Komentarz

Pracuję...