Zamieszczone przez marbab
[O1] Schemat gniazda hak
Zwiń
X
-
[O1] Schemat gniazda hak
Kupiłem jakiś czas temu Octavie z hakiem. Kiedy chciałem podpiąć przyczepę były jakieś problemy ze światłami. Jak mogę sprawdzić czy w gnieździe wszystkie bolce działają poprawnie i wykluczyć winę auta? Potrzebuję jakiegoś schematu z którego pinu gniazda wychodzi jakieś światło żeby sprawdzić. Czy znajdziecie coś takiego dla mnie??
Do tego jest jeszcze jedna sprawa. Jak podpinam przyczepę to po włączeniu kierunkowskazu z okolicy tylnej lewej przestrzeni bagażnika (okolice zmieniarki) słychać taki dźwięk piii piii piii w rytm świateł kierunkowskazu. Pojawia się czasem bez przyczepki gdy pada. Dziwny objaw czy ktoś się spotkał?
-
-
Wujek Gógiel mówi co następuje:
http://instrukcja.pl/i/gniazdo_przyczepy <- schemat
Do tego miernik lub próbnik żarówkowy, miękki dywanik pod kolana i do dzieła- posprawdzaj gniazdo i będziesz wiedział czy tam jest wszytko jak należy.
Stawiam na problem z "masą" w gnieździe. Gniazdo masz w dobrym stanie? Może warto by było wymienić - koszt kilka zł.
Hak masz oryginalny czy nie? Jeśli nie, to z tyłu po lewej, pod tapicerką masz pewnie schowany moduł sterujący światłami przyczepy...
Po sprawdzeniu gniazda i jeśli z nim wszystko OK, to wyciągnij tapicerkę i sprawdź połączenie owego modułu. Powodzenia, trzymam kciuki
Komentarz
-
Komentarz