nie odpala kontrolka oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matys2905
    Drive
    • 2014
    • 42

Zamieszczone przez eaglemirek
    A miała być niespodzianka :P
    Trudno. :szeroki_usmiech
  • antlers
    Classic
    • 2012
    • 2

witam jestem nowy wiec potrzebowalbym pomocy w mojej sprawie
    Posiadam Skoda Octavia II 1.9tdi 2009 i czasami mam problem z odpaleniem go musze krecic i dodawac gazu az po chwili zaskoczy i wtedy jest ok ale zmartwilo mnie dzisiaj to ze mialem ten sam problem i pokazala sie kontrolka oleju z racji tego ze mieszkam w UK a naprawy sa bardzo drogie czy ktos moglby mi podpowiedziec co to moze byc napewno sie nie obejdzei bez podlaczenia pod komputer Vag
    Pozdrawiam i czekam na jakies komentarze

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

antlers, a nie kopci na jasno chwilę jak zapalisz?
      przyczyn może być wiele, np.: pompowtryskiwacze (wyrobienie gniazd, awaria jakaś), uszczelka pod głowicą, czujnik obrotów wału (tutaj ta ikonka od oleju mi nie pasuje)
      Najlepiej dobry specjalista z kabelkiem i programem pomoże, wszystko wyjdzie czarno na białym.

Komentarz

• alxxx
        RS
        • 2010
        • 1823
        • Octavia I (1U2)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Czy aby napewno masz takie oznaczenie silnika (profil), jeżeli to wina gniazd to na kompie raczej nie wyjdzie. Ikonka oleju zawsze zaświeci jak będziesz długo kręcił. Jeżeli to pompki leżą to powinny być zapisane błędy. Kwestia jest taka, że może być też gdzieś uszkodzenie wiązki itd. Trzeba zrobić diagnoze.. i wyjdzie nie koniecznie czarno na białym.
        VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
        Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

Pracuję...