arturwpc chyba to mnie namierzyłeś. Pozdrowionka :spoko
[O1] Wymiana klapy bagażnika - O1 liftback
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana klapy bagażnika - O1 liftback
Witam.
Czeka mnie , praktycznie własnoręczna, wymiana klapy bagażnika i mam w związku z tym kilka pytań dotyczących elektryki i mechanizmu zamka.
1. jak i gdzie wypiąć wiązkę wchodzącą z dachu w klapę
2. moja klapa jest bez wycieraczki i z zamkiem nie na kluczyk, nowa klapa z wycieraczką i z zamkiem na kluczyk. Wycieraczkę na razie odpuszczam ale w związku z różnicą w kwestii zamka muszę chyba założyć w nową klapę starą wiązkę i przełożyć wszystkie mechanizmy. Da się to zrobić bez cięcia kabli ? Czy bez problemu w miejsce bębenka zamka przełożę swoją zaślepkę ? Czy kable zasilające podgrzewanie szyby wyciągnę z wtyczkami czy będę musiał ciąć i lutować ? I w ogóle na co zwrócić uwagę .
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi , rady i przemyślenia.W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
1.Wiązkę wypinasz w bagażniku na lewym nadkolu.Czeka Cię częściowy demontaż tylnej części podsufitki,boczka na tylnym słupku i tapicerki w bagażniku.
2.Zamek i wiązkę do niego,wydaje mi się masz takie same,więc nic nie musisz ciąć.Wyjmujesz tylko z nowej klapy zamek,wyjmujesz z niego wkładkę na kluczyk i na to miejsce wkładasz swoją zaślepkę.
Przewody od ogrzeania szyby masz w wiązce,więc nic nie musisz ciąć i lutować.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Dzięki . Jutro przećwiczę zagadnienie. Aż jestem ciekaw jak mi pójdzie.
A tak baaardzo przyszłościowo podpytam. Jak wygląda sprawa ożywienia wycieraczki? Wymiana dźwigienki jest oczywiście oczywista, ewentualne domontowanie kabli do wiązki ( jeśli będzie taka potrzeba ) też. A jak jest rozwiązane zasilenie tylnego spryskiwacza ? Osobna pompka czyli wymiana zbiorniczka płynu ? , czy jakiś wymyślny elektrozawór ( tu mnie chyba poniosło ) ?
Pozdrawiam
RudiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Jeśli myślisz o wycieraczce powinieneś montująć klapę i korzystając z rozebranego boczka wyprowadzić rurkę spryskowacza od wycieraczki do bagażnika.Będziesz przygotowany już do podłączenia.
Musisz oczywiście zaopatrzyć się w manetkę wycieraczek (może być od kombi) i pompkę do zbiornika pracującą w dwie strony w zależności od podanego zasilenia.(też od kombi)
Zbiornika nie musisz wymieniać,może zostać ten co masz.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzJeśli myślisz o wycieraczce powinieneś montująć klapę i korzystając z rozebranego boczka wyprowadzić rurkę spryskowacza od wycieraczki do bagażnika.Będziesz przygotowany już do podłączenia.
Musisz oczywiście zaopatrzyć się w manetkę wycieraczek (może być od kombi) i pompkę do zbiornika pracującą w dwie strony w zależności od podanego zasilenia.(też od kombi)
Zbiornika nie musisz wymieniać,może zostać ten co masz.
O to to chciałem wiedzieć. Wielkie dziękiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
Komentarz