Witam. Skrzypi cały przód 1.9 tdi 90km , wymieniam co rok gumki na stabilizatorze takiej firmy jak FEBI ale ostatnio nie wytrzymały nawet miesiąca może jakiejś innej firmy czekam na propozycję . Pomocy !!!!!
Sworzeń wahacza i łącznik masz ok? Coś szybko pada Ci ta guma na stabilizatorze. Chociaż jak się "skończy" to nie skrzypi a stuka. Może to coś innego? Sprawdzałeś na szarpaku ?
Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Mam to samo tylko, że u mnie cały przód skrzypi jak jest cieplej. Podobno wstrzyknięcie oleju do sworzni pomaga, ale jakoś nie jestem przekonany. mazurkiewicz4, jakbyś się uporał z problemem to napisz co pomogło bo mam już powoli dość jazdy starą wersalką. :evil:
Wkurzyłem się dzisiaj bo normalnie nie da się jechać.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VDWPLJ5eBEY[/youtube]
Czy tak hałasują gumy stabilizatora? Wystarczy, ze słońce przygrzeje jak dzisiaj :evil:
odświeżę troche temat, tez szukam skrzypienia po lewej stronie, gumy na stabilizatorze wymieniałem jakieś 23 tys temu. Jak zmieniałem koła na letnie zauważyłem, że na sworzniu dolnym na wahaczu guma jest całkowicie spękana. czy to juz jego koniec?
wolas, zależy co pod gumą. Jednak jak jest możliwość, że dostał się już tam piasek to raczej wymiana na nowy sworzeń (np. LEMFORDER) - najlepiej po obu stronach + geometria kół.
Można jedną stronę ale jeżeli ta już Ci "pęka" to raczej druga strona ma podobnie. Ja jestem zawsze zdania, że jeżeli robi się coś przy zawieszeniu, hamulcach to lepiej zrobić obie strony na raz i mieć z głowy.
Komentarz