neoXs, tak mi się jeszcze przypomniało: kolega pandzik sprzedaje swoją O2T 1.4i w najmodniejszym obecnie kolorze: http://tablica.pl/oferta/skoda-octav...5-ID2bx1R.html
Rozważ tą ofertę. To prawie nowy wypróbowany wóz pozbawiony wad wieku dziecięcego za dobre 10kzł mniej, niż chcesz wydać na Rapida...
Dzięki za info, faktycznie ciekawa oferta Szkoda tylko, że to kombi, jakby to był "sedan" to by mnie jeszcze bardziej interesował. Tak czy siak przemyślę
EDIT:
LOL kolega pandzik jeszcze jest z Katowic tak jak i ja xDDD to tym bardziej przemyślę :P
Witam serdecznie,
może ktoś z Was miał taki problem jak ja. Mam fabrycznie nową Octavię Tour 2012 1,6 mpi LPG która stała w garażu od dwóch dni, jak ją wstawiałem dwa dni temu do garażu zrobiłem nią ponad 200 km. Dziś wsiadam do auta chcę zapalić silnik a tu KONTROLKI zaczynają szaleć a rozrusznik się nie kręci. Dodam że wszystkie urządzenia jak cb radio orad radio samochodowe i lampki wewnątrz zostały prawidłowo wyłączone i auto normalnie zamknąłem. zadzwoniłem do salonu powiedziano mi że mam wyczerpany akumulator do zera. Nie dzwoniłem po asistance ponieważ mam od garażu do salony skody około 100 metrów. Mechanik wziął ze sobą respirator na rozruch i auto odpaliło za pierwszym razem. w serwisie skody ma zostać teraz naładowany i sprawdzone czy czy trzyma prąd. Czy ktoś z was miał taką usterkę?????????????
djraff,
miałem identyczną sytuację z moim. Auto miało ok. 2 miesięcy jak pierwszy raz aku padło. Na telefon przyjechał serwisant skody: akumulator wyczerpany, zostawił zastępczy, po 2 dniach odebrałem naładowany (przy okazji sprzeczka z szefem serwisu, że "coś" musiałem zostawić włączone, co wyżarło prąd :szeroki_usmiech )
Po kolejnych dwóch tygodniach sytuacja identyczna; tym razem naskoczyłem na serwis, opier..em szefa, no i po gruntownym przebadaniu okazało się, że fabryczny aku jest uszkodzony (chyba 1 celka szczelona).
Aku wymienili na nowy; auto 5 lat dyma bez problemu.
Jak sytuacja Ci się powtórzy proponuję od razu walczyć o wymianę
Pozdro
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Dodam że wszystkie urządzenia jak cb radio orad radio samochodowe i lampki wewnątrz zostały prawidłowo wyłączone i auto normalnie zamknąłem.
Radio masz fabryczne Skody czy jakieś dokładane? Jeśli jest to radio dokładane w salonie, nieoryginalne to prawdopodobne przyczyna jest pobór prądu przez wzmacniacz radia mimo, że radio jest wyłączone.
Oryginalne radio współpracuje z siecią Can w aucie i wraz z wyłączeniem stacyjki samo się wyłącza.
Nieoryginalne wymaga innego podłączenia zasilania z + po stacyjce, a salony tego nie robią idąc na łatwiznę.
Komentarz