Nie działa syrenka alarmu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tirek
    Classic
    • 2011
    • 4

Oj panowie wlasnie jestem po i jestem caly w skowronkach:-) fakt ze bylem pierwszy ale tak jak kolega pisze podnosnik i jechane ale za to na kompie wszystko ogarnal:-) klima do nabicia gumka jakas i łacznik na ukladzie wydechowym do zrobienia a po swiatach mam normalny przeglad to wyjdzie wszystko w praniu:-)
  • esensja
    Classic
    • 2010
    • 18

Witajcie.

Mam taki problem - po niedawnym włamaniu do auta zauważyłem, że w ogolę nie działa syrenka alarmu. W sumie to nigdy jej nie słyszałem, ale spodziewałem się, że zadziała kiedy będzie trzeba... (wiem, wiem - głupi jestem :-) Minęły już 2lata i nie jest na gwarancji. W ASO po oględzinach ocznych!!! powiedzieli, że padła syrenka-kosztuje ok.130zł i mam sobie zamówić u nich i umówić się na wymianę. Ale że im nie ufam wróciłem do domu i mówię - sprawdzę ją najpierw. Syrena to BS46, alarm TYTAN. Po rozebraniu jest dostęp tylko do głośnika - jak go podpinam do zasilacza 12V to daje sygnał. Jest tam jeszcze układ do którego już nie mogę się dostać. I kabel od syrenki wchodzi gdzieś w kabinę i też nie wiem gdzie go znaleźć z drugiej strony. Poradzicie coś? (syrenka ma wyłącznik kluczykiem-wiem) Jak to mogę sprawdzić inaczej? Czy jak okaże się niesprawna i kupię ją sam (50zł) to dam rade sam wymienić? :-))))
    Dzięki!

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

esensja, a po co do ASO?
      pojedź do jakiegokolwiek warsztatu z alarmami i ci wymienią
      a czy przypadkiem nie jest zaprogramowana na "cicho" ?
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• esensja
        Classic
        • 2010
        • 18

a jak to mogę sprawdzić?

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

esensja, na pewno jest opisane w instrukcji alarmu
          ale nie pisz jaki masz :wink: bo każdy może sobie to przeczytać

proponuję żebyś udał się do jakiegoś "alarmiarza" albo znajomego z zacięciem elektronicznym w celu weryfikacji
          a intrukcję alarmu na pewno znajdziesz w necie np na elektrodzie
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...