Fajne porownanie:
Typ silnika - wymiana napinacza.
Zwiń
X
-
Typ silnika - wymiana napinacza.
Witam,
planuję zakupić Octavię II 1.8 TSI, jednak mam problem z rozpoznaniem typu silnika, VIN decoder wskazuje mi, że to będzie albo BZB albo CDAA jest to kluczowa sprawa z racji czasami wysępujących awarii napinacza łańcucha rozrządu w silnikach typu CDAA. Proszę o pomoc dysponuje numerem silnika, numerem VIN.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Okzało się, że silnik to CDAA i napinacz nie był wymienany do tej pory - przebieg pojazdu 60k km. Czy po enwentualnym zakupie wymieniać to odrazu? Czy poczekać na objawy i wtedy wymienić?
-
-
Marna pociecha
Temat nie aktualny udało mi się wkońcu dowiedzieć od miłego kolegi w serwisie, że to CDAA niestety. Jednak Pan powiedział, że informacji o historii napraw mi nie może udzielić, bo to informacja jedynie dla właściciela. Chciałbym jednak przed zakupem się dowiedzieć jakoś czy ten napinacz był wymieniony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shaqallCzy po enwentualnym zakupie wymieniać to odrazu
przeczytaj temat o napinaczu w TSi i dowiesz sie więcejprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz