[O2] Klapa bagażnika kombi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kluczcar
    Classic
    • 2011
    • 29

Patrząc za okno to na Bemowo trzeba będzie poszukać sportowych zimówek lub ewentualnie opon z kolcami jeżeli regulamin dopuszcza używania takiego ogumienia :lol:
  • andrzej1962
    L&K
    • 2010
    • 1306
    • Octavia III combi (5E5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Witam. Używałem szukajki i to co znalazłem w kwestii zamka to problemy, że zamek się nie otwiera z pilota lub bezpośrednio. U mnie od pewnego czasu może od czasu może miesiąc jak się zrobiło cieplej (ale to może tylko subiektywne odczucie) zdarza się, że zamek otwiera się sam !!!!!!!!!!!! Podjeżdżam wyłączam silnik zamykam auto centralem i nagle klapa pyk :evil: Zamykam ją i chcę odejść a ona ponownie. Zamknę mocniej :roll: i jest OK. Zdarza się, że wsiadam ruszam i nagle klapa pyk :evil: Styki w klapie, czy może być objaw słabego akumulatora? Dodam, że z odpaleniem samochodu nie mam żadnych problemów. I jeszcze coś. Jak sam się otworzy (bagażnik) to po podejściu do niego nie można go otworzyć manualnie pomaga albo zamknięcie na siłę i wtedy zamknięcie centralem i otwarcie albo po tym samoczynnym otwarciu otworzenie klapy z pilota.

[ Dodano: Sro 04 Lip, 12 18:59 ]
    Ponawiam pytanie. Nikt nie ma pomysłu?

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

podłączyć kompa, może jakiś błąd będzie :idea:

Komentarz

• kotem
        Classic
        • 2012
        • 14

Znalazłeś jakieś rozwiązanie, zamierzam w weekend siąść do tego, a może nie muszę tak w ciemno.

Wydaje mi się, że coś z zasilaniem leży, wczoraj jak nie chciało działać, tylnej wycieraczki ani spryskiwacza też nie udało mi się włączyć, więc chyba to będzie to.

Niestety szukać w internecie umiem jak roczne dziecko, a przydał by się schemat instalacji.

Komentarz

• Eddy
          Classic
          • 2012
          • 38

Ja znalazlem coś takiego :

Robota po polsku

pozdrawiam
          In Progress...

Komentarz

• kotem
            Classic
            • 2012
            • 14

Eddy, chyba się nie zrozumieliśmy przeczytaj jeszcze raz to co napisaliśmy. Problem jest taki, że działa sobie samo jak chce.

Ad1. Link nie działa
            Ad2. Siłownik gazowy do nabycia w większości motoryzacyjnych z zaznaczeniem, że się chce, aby ciągnął od dołu. Ew do sklepu z zabawkami do tuningu a oni już na pewno będą wiedzieli.

Komentarz

• Eddy
              Classic
              • 2012
              • 38

Zamieszczone przez kotem
              Eddy, chyba się nie zrozumieliśmy przeczytaj jeszcze raz to co napisaliśmy. Problem jest taki, że działa sobie samo jak chce.

Ad1. Link nie działa
              Ad2. Siłownik gazowy do nabycia w większości motoryzacyjnych z zaznaczeniem, że się chce, aby ciągnął od dołu. Ew do sklepu z zabawkami do tuningu a oni już na pewno będą wiedzieli.
              A ja dołączam sie do temu i chcialem zobym informacje na temat tego jak ta klape od bagaznika zrobic zeby sie otwierala do gory po nacisnieci guzika od bagaznika. ja mam taki problem ze otwiera mi sie normalnie ale wogole nie podnosi klapy do gory. jest tylko zamek otworzony.

PS. Kotem jezeli nie ten normat to przepraszam.

Pozdarwiam
              In Progress...

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Eddy, bo tak ma być kawałek odskoczy i tyle :lol:
                jak chcesz żeby się podnosiła sama do góry, to mody które są na forum ale średnio to wychodzi na dłuższą metę

Komentarz

• kotem
                  Classic
                  • 2012
                  • 14

andrzej1962, ja najprawdopodobniej rozwiązałem swój problem, bo od ponad 2 tyg mam spokój. Wyciągnąłem przycisk z klapy, okazało się, że do wnętrza przycisku wlazła woda a uszczelka nie bardzo chciała ją wypuścić. Pływająca woda robiła zwarcie i klapa samoczynnie się otwierała, styki trochę zaśniedziały, więc nie zawsze się chciało otwierać od pierwszego kliknięcia. Rozebrane wyczyszczone przesmarowany rant uszczelki żeby woda więcej nie wlazła i jak na razie mimo opadów działa.

Polecam trochę zabawy ze zdjęciem plastiku z klapy jest bo cholerstwo nie chce odchodzić, ale poskutkowało, może będziesz miał to samo.

Komentarz

Pracuję...