[O1] Po wymianie modułu komfortu problemy. Schemat potrzebny
Zamieszczone przez maxpaynemm
Ok mogę powiedzieć zrobione
Lekko nie było ale człowiek bogatszy o nowe doświadczenia no i banan z twarzy nie schodzi
Nie obeszło sie bez wyciagnięcia aluminiowej belki bo tak poprostu było łatwiej. Można robić bez wyciagania belki ale mordęga niesamowita według mnie.
Czas pracy 6h.
Podziękowania dla kolegów:
Enriquez - za wsparcie merytoryczne i za zakup dobrej nagrzewnicy
robekcool - za pomoc przy montażu a szczegolnie odpiecie i opróznienie klimy i wody oraz ponowne podpiecie oraz pomoc przy demontażu całości.
RALF - za przewiezienie nagrzewnicy z Łodzi do Warszawy
kowal2002 - za drobna pomoc przy manualach i ETKA.
Jeszcze raz wielkie dzięki Panowie!!
To jeden z najwiekszych modów i chyba ostatni z tak dużych ale co tam
Tak wiem nie ma ramki i do póki nie znajde w normalnej cenie nie bedzie Nie zamieżam płacić ASO 250PLN za kawałek plastiku
Jak by ktoś chcial pomocy przy takim modzie to zapraszam
Sam chciałem taki mod zrobić ale jak widzę te zdjęcia to się mocno nad tym zastanawiam
Trochę dużo roboty jak za zmianę jednego tylko panelu klimy...
Gdzieś tam jednak napisałeś, że ty miałeś manualną klimę.
A jak to wygląda jeśli mam pełnego klimatronica ale przed liftem?
[O1] Po wymianie modułu komfortu problemy. Schemat potrzebny
Witam koledzy, potrzebuję schemat/opis kolorów kabli lub wtyczki do modułu komfortu 1 CO 959 799 B. Chodzi i o to że mam założony nowy/używany moduł komfortu i problem z tym że:
1. Jak otwieram drzwi kierowcy to na wyświetlaczu wskazuje mi otwarcie drzwi pasażera.
2. W prawych przednich mam walnięty mikrostyk i dla tego nie mam wskazania tych drzwi, muszę znaleźć te kable od sygnalizacji drzwi we wtyczce modułu komfortu i zamienić je miejscami.
3. Pozostałe drzwi i klapa wskazuje prawidłowo twarcie na wyświetlaczu.
4. Po zainstalowaniu modułu nie mam już otwierania/zamykania szyb z pilota, ponadto vag wskazuje nieprawidłowy sygnał w zamku drzwi kierowcy i przy otwieraniu z pilota zamek nie otwiera się-pytanie czy przyczyną nieprawidłowego sygnału jest niewłaściwe podłączenie mikrostyku do komfortu czy komfort jest sypnięty?
5. Mam problem po przekręceniu zapłonu, uruchomieniu silnika czasami nie mogę otworzyć szyb, dopiero po włączeniu świateł mijania za którymś tam razem zaskakuje moduł i szyby otwierają się, a czasami w trakcie jazdy ginie sterowanie szybami i znów zabawa światłami aż zaskoczy lub po wyłączeniu silnika kluczykiem w drzwiach kierowcy domykam szyby.
O co tu chodzi
1. Jak otwieram drzwi kierowcy to na wyświetlaczu wskazuje mi otwarcie drzwi pasażera.
czy przypadkiem moduł nie pochodzi z anglika?
nie wiem kolego, kupiłem go na allegro. Myślę że zamiana kabli od mikrostyku powinna załatwić sprawę tylko że nie mam rozpiski kolorów kabli, który jest od czego.
Myślę że zamiana kabli od mikrostyku powinna załatwić sprawę tylko że nie mam rozpiski kolorów kabli, który jest od czego.
A ja myślę, ze zamiana kabli nic nie da.
Sygnał zamka z drzwi idzie do modułu komfortu po magistrali cyfrowej CAN
kolego ja się na tym nie znam, masz rację zmiana kabli nic nie da, dziś się o tym przekonałem. Czy jest możliwość przekodowania drzwi w module? każde drzwi mają chyba swój kod, czy jest możliwe ustawienie modułu po przez program?
Komentarz