Dziwne odgłosy klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andii
    Drive
    • 2010
    • 61

Witam!

Dzieki wszystkim za wypowiedzi. Na pewno już nie skorzystam z ASO w Łodzi jest firma Grapow na śląskiej i znają się na robocie tam podjadę.
    Co do przeglądu to mam takie spostrzeżenie:

Dlaczego przegląd całkowity auta nie obejmuje klimy? Kupując auto kupiłem z klimą itp. stanowi ona integralną część auta i podlega przeglądowi jak inna część.
    Nabijają nas w ASO. Dlatego ASO mówimy już dziękuję.

Pzdr.

PS. Jak zdiagnozuje co się stało dam znać. Ale póki co to URLOP !!
    O3 1,4 TSI 140KM MY2015
    BMW7 5,0L 367KM MY2006

Komentarz

• voytek
      Rider
      • 2010
      • 480
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez siara33
      w kazdym aucie pojawia sie taki dzwiek gdy jest ubytek gazu.. Im mniej gazu tym glosniej
      OK, ale u mnie nie ma ubytków, mam układ świeżo po przeglądzie (kilka dni temu) w specjalistycznym serwisie, gaz jest świeżo wymieniony, układ był napełniany nie z automatu, tylko z butli stojącej na wadze, więc ilość podanego gazu na 100% prawidłowa. Olej oczywiście też uzupełniony. Owe dźwięki jak były, tak są, zarówno teraz, jak i zaraz po napełnieniu. Parametry pracy układu, wg fachowca zajmującego się wyłącznie klimatyzacjami samochodowymi, są prawidłowe. Subiektywnie, wydajność chłodzenia jest bardzo dobra. Chyba więc nie ma co szukać usterki na siłę.

Komentarz

• siara33
        Classic
        • 2012
        • 2

Witam
        No na sile nie ma co ... jesli da sie z tym zyc to lepiej nie grzebac.. A szczeze to metoda z butla na wadze nie jest wcale dokladna.. Owszem sa to pierwsze metody.. Ale w dobie postepu nie ma o czym mowic.. I owszem sa maszyny i fachowcy... Jeden drugiemu nie rowny.. Kazdy mowi ze sie zna... Ale nie wyobrazam sobie goscia np. w BMW 7 zeby pozwolil komus podlanczac wezyki i wage ... i na oko wszystko..

Jesli chodzi o mnie to ja polecam serwis w ktorym ja bylem.
        Miesci sie w trojmiecie. Mozna go znalesc na www.trojmiasto.pl wpisujac phu pana.

Pozdrawiam wszystkich

Komentarz

• mau74
          Drive
          • 2011
          • 56

W moim samochodzie jak zaczeło się buczenie ze sprężarki powodem było zbyt mała ilość czynnika w układzie

Komentarz

• SIC
            Classic
            • 2009
            • 11
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No więc byłem w serwisie.Powiedzieli że akurat te dźwięki w mojej są normalne,aczkolwiek prosili by na przeglądzie przypomnieć się lub przyjechać niezwłocznie gdyby się wzmogły.Pan sugerował ew.dopełnienie układu,ale klima działa to dałem sobie spokój.Wygląda że TTTM.
            -----------------------------------------------
            Octavia 1,4TSI/122KM-8tyś

Komentarz

• Andii
              Drive
              • 2010
              • 61

Lord Wader z Klimy

Operacja zakończona. Brak czynnika, powinno być ok 600g a było 50g, powód- nieszczelna chłodnica klimy - do wymiany .
              Po naprawie i po sprawie. Lord Wader usunięty.
              Znowu dobro zwyciężyło :-)
              Pozdrawiam.
              O3 1,4 TSI 140KM MY2015
              BMW7 5,0L 367KM MY2006

Komentarz

• miki878787
                Classic
                • 2010
                • 23

Witam. Moja klima pracuje cicho, a przynajmniej ja żadnego LORDA nie słyszę. Mam natomiast inny problem. Na włączonym climatroncu przy przyspieszaniu od niskich obrotów (np. 3 bieg od 30km/h) słychać stukanie, ale takie jakby tylko jeden cylinder stukał. Kiedy klime mam wyłączoną nie ma tego objawu. Silnik na klimie pracuje jak w starym Ikarusie... Spotkał się ktoś z czymś takim?
                Mi-24 Hind - moc silników 2x2225KM
                Octavia 1,9 TDI - moc silnika 1x110KM :P

Komentarz

• sw29l
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 209

Re: Lord Wader z Klimy

Zamieszczone przez Andii
                  Operacja zakończona. Brak czynnika, powinno być ok 600g a było 50g, powód- nieszczelna chłodnica klimy - do wymiany .
                  Po naprawie i po sprawie. Lord Wader usunięty.
                  Znowu dobro zwyciężyło :-)
                  Pozdrawiam.
                  Dokładnie miałem to samo - 1k zł mniej w kieszeni i dobro wygrało

Komentarz

Pracuję...