[O1] AEE Landi Renzo uszkodzony wtryskiwacz a kondycja silni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • giganteusz
    Classic
    • 2013
    • 14

Zamieszczone przez marbab
    Przy DSG i tak motor bym zmienial na CR.
    kolo jak zmienisz na CR to nie będziesz miał tego co Ciebie kręci, czyli charakterystycznego klekotu :szeroki_usmiech

Dla Ciebie dobrą opcją będzie 2.0 TDI 4x4 Superb wersja Scout. Będziesz miał miękkie boczki
  • djwyrebas
    Ambiente
    • 2011
    • 214

Witam!
    Po kilkuset km pojechałem do zaprzyjaźnionego gazownika bo irytowało mnie nasilające szarpanie, przy włączonej klimie auto nie przyspieszało w ogóle.
    Posprawdzał, zaznaczył mapę, wpisał -10, poszperał coś tam w sofcie i kazał się przejechać. Prawie nie zauważalna różnica. Znów poszperał posłuchał i stwierdził że 2 wtryskiwacze (MED), nie stukają. Po chwili tylko jeden nie stukał. Racja, kiedyś chodziły jak diesel. Ciśnienie ok a komp krzyczy że za niskie. Popatrzył w książkę serwisową gazu, 130tyś na instalce i stwierdził, że koniec wtryskiwacza a kolejny zaczyna teza powoli szwankować.
    Powiedzieli, że jednego się nie wymienia tylko komplet a to się nie opłaca, bo za 1200zł wymienią mi instalkę na staga 300 i 2 lata gwarancji bez limitu km.

Czy mieli rację?

Jadę w góry za 3 dni (1200km),
    Czy ma to negatywny wpływ na kondycje silnika, że będzie poszarpywał przez okres czasu zanim nazbieram kasy na instalkę?

moja skoda
    gazu, bo dogania nas starość!

Komentarz

• dontak
      Rider
      • 2008
      • 586
      • Octavia III combi (5E5)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Może być tak że jak wtrysk padnie kompletnie to odetnie gaz i wtedy tylko jazda na PB. Właśnie to przerabiam - uszkodzone wtryski i zero jazdy na LPG. Z tym że u mnie oprócz wtrysków padło coś jeszcze (jestem w trakcie diagnozy). Można podobno wyłączyć w sterowniku diagnozowanie wtrysków i powinny jeszcze trochę przejechać (nie testowałem).
      OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

Pracuję...