Rdza na spawie uchwytu tlumika na samym koncu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minerek
    Classic
    • 2011
    • 5

Zamieszczone przez jaro94444
    Co to może być?
    Wyczytałem, że w octavii 1 taki problem był i że to jest wina modułu w drzwiach a konkretnie zgnite piny.
    No niestety w O2 i o2fl gniją piny w drzwiach - przerabiałem to w poprzedniej o2. Koledze -w o2fl-kilka dni temu przestały się drzwi zamykać...i okazało się,ze właśnie piny zgniły i się urwały.
  • Phocus
    Classic
    • 2010
    • 26

Witam. Mam pytanie dotyczace tegoz uchwytu. Przeszukalem forum i znalazlem opinie jakoby tlumik w TDi O1 przezyje auto itp Moze i duzo wytrzyma ale sek w tym ze u mnie ten uchwyt jest juz dosyc skorodowany i pewnie niedlugo odpadnie(ori 2005). Mozna to ewentualnie spawac? Ma ktos podobne doswiadczenia? Czy lepiej od razu kupic nowy ale z tego co wiem koszta sa dosyc wysokie wiec zastanawiam sie nad innym rozwiazaniem.
    Pozdrawiam

Komentarz

• Remark
      Ambiente
      • 2010
      • 108

Zamieszczone przez Phocus
      Mozna to ewentualnie spawac?

Witam.

Do póty wkład w środku jest cały , to spawanie - migomatem - ma jakiś sens (30zł?) Zamalować to srebrzanką wysokotemperaturową i będzie "funkiel nówka"...

Pozdrawiam.

Komentarz

• lukas_jg
        Rider
        • 2012
        • 600
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Phocus, zauważ, że spaw pęka tylko na małym odcinku. Zobacz, że uchwyt jest wspawany za tym pęknięciem równolegle do blachy.
        Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

Pracuję...