Następny spot slaskomały, a wcześnie maloslaski w Kryspinowie :P
[O1] huczenie - zagadkowa sprawa
Zwiń
X
-
[O1] huczenie - zagadkowa sprawa
Witam
Ostatnio moja OI wjechała lewym kołem w kałużę, która okazała się głębsza niż wyglądała (ale miała szerokość tylko trochę większą od opony) i czymś zahaczyła o "brzeg" tej kałuży. Od tego czasu przy jeździe prosto lub z kołami skręconymi delikatnie w lewo daje się słyszeć wyraźny szum. Przy kołach skręconych w prawo problemu nie ma. Byłem u mechanika. Obejrzał dokładnie zawieszenie i zdjął lewe koło - nic nie trze o koło, całe zawieszenie w najlepszym porządku. Zasugerował mi łożysko (nie przekonuje mnie ta wersja, choć ostatecznie w przypływie wyrozumiałości mogę jakiejś logiki się doszukać, że siły w łożysku działają pod różnymi kątami w zależności od skrętu kół itd).
Macie może jakieś inne sugestie?
Z góry dzięki
Stue
-
-
Zamieszczone przez StudentzUMKMacie może jakieś inne sugestie?
Witam.
Twoje teoretyczne rozważania mają sens, są logicznie spójne z prawami fizyki - wprawdzie pozostaje jeszcze opona (uszkodzony kord) ale to nie co inne odgłosy i łatwo można zdiagnozować po przez zamianę kół.
Skoro pozostałe elementy układu kierowniczego i zawieszenia zostały sprawdzone , to może pozwól na większy "przypływ wyrozumiałości" i rozważ sugestie mechanika? Często oni mają rację popartą wiedzą i doświadczeniem.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez StudentzUMKsamochód jeździ już cichutko
I niech tak zostanie ....." ludzie małej wiary pędzą przed siebie w tylko sobie znanym kierunku" :szeroki_usmiech czasami jednak warto posłuchać bliźniego
Sądzę że możesz zamknąć temat o łożyskach , tramwajach ... i.t.d
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz