[O2] Climatronic nie chłodzi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jack23
    Classic
    • 2009
    • 31

Hej

Ciut bardziej pasuje mi 10.05 a jeżeli dodatkowo tylko w piątek można zobaczyć cheese'a to nie ma co się już dłużej nad terminem zastanawiać:P

Pozdrawiam!
  • Xan86
    Ambiente
    • 2007
    • 141

Witam,

W połowie kwietnia tego roku byłem na serwisie klimy w celu odgrzybienia i uzupełnienia czynnika chłodzącego oraz oleju. Wszystko zostało zrobione uzupełnione zostało 200g czynnika i 15 ml oleju i sprawdzona została szczelność układu. Klima chłodziła przed tym zabiegiem normalnie. Po serwisie wszystko wydawało się być w porządku, ale od od pewnego czasu zaczeła tak jak by słabiej chłodzić, aż do wczoraj gdzie po włączeniu i ustawieniu na LO nie wyrabia. Leci lekko chłodne powietrze z nawiewów. Wszystkie wentylatory pracują, widać że po załączeniu sprężarka pracuje na podstawie wskazania spalania na postoju. Co może być przyczyną tego, że nie chłodzi tak jak należy? Czy możliwe, że na serwisie coś spieprzyli i coś się stało ze sprężarką lub czynnik chłodzący uciekł ? Auto jest z połowy 2007. Pozdrawiam
    Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
    Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

uszczelniacz kompresora , skraplacz to najczęstsze powody ubytku czynnika. sprawdź jego ilość w układzie na początek oraz ewentualne błędy w klimie
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Xan86
        Ambiente
        • 2007
        • 141

Dzisiaj byłem na serwisie i wyszło, że mam nieszczelną chłodnice klimatyzacji. Czynnik ucieka z pod tego białego korka i, że muszę wymienić w takim wypadku całą chłodnicę. Nie da się jakoś wymienić tego korka, a od razu trzeba całą chłodnicę wymieniać? Za wyminę zaśpiewali sobie 600zł plus chłodnica we własnym zakresie :shock: Podobno kilka OII mieli z takim samym objawem, że to jest jakaś wada fabryczna.
        Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
        Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

600 wymiana , sporo. u mnie np. wymiana z cyklem, czynnikiem i fv 400.
          skraplacz to koszt ok. 300
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...