Czujnik poziomu oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darekw72
    Classic
    • 2014
    • 2

Czujnik poziomu oleju

Zamieszczone przez Arek_pl
    A moja 1,9 tdi nie potrzebuje wiatru żeby osiągnąć magiczne 200 km/h. ;D a co do spalania to w trasie udało mi się zejść do 4,3l a jak kręcę się po Olsztynie to nie wzięła mi więcej niż 7, a nie jestem zawalidrogą ;D
    Ale jak Twoje TDI się rozsypie to zapłacisz za naprawę więcej niż warte jest całe moje auto. Powiem szczerze, że jakbym mógł to sam użytkowałbym 1.9 TDI AXR 101KM lub 1.8T 150KM, ale niestety na ten moment nie stać mnie na eksploatację takiego auta, więc użytkuję zwyczajne 1.6 AKL którym jeżdżę już od 3 lat na wakacje, za granicę, w trasy (auto jest moim miejscem pracy) czy okazyjnie po mieście i nigdy jakiś większych problemów nie miałem. Porównując Twoje spalanie mogę powiedzieć, że jadąc nad morze auto spaliło mi 8,3l/100km gazu, w mieście spala 9,5l/100km. Rekordowo dojechałem do Warszawy w 4 osoby, pełny bagażnik - 7,8l/100km gazu, a to przy obecnej cenie daje 18zł56gr za 100km.
  • kacper1990
    Classic
    • 2012
    • 2

Czujnik poziomu oleju

Orjentuje sie ktos moze czy skoda octavia 1.6 benzyna rok produkcji 1998 posiada czujnik poziomu oleju???szukałem w misce olejowej i nie ma....z gory dzieki

Komentarz

• Le-Ce
      L&K
      • 2010
      • 1313
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

:shock:

Z tego co mi wiadomo, to pływaka od rezerwuaru raczej tam nie uświadczysz. :szeroki_usmiech
      Czujnik ciśnienia, to i owszem da siem zauważyć.
      Jednakowoż moja wiedza jest porażająca,
      prze co mogę się mylić :diabelski_usmiech
      Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• robekcool
        RS
        • 2009
        • 2041
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Le-Ce, ten kto nic nie robi ( mówi) się nie myli. Masz rację , tylko czujnik ciśnienia jest w w/w silniku.
        www.k-mot.pl
        Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
        Autoholowanie.
        Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...