Są chętni na wiosennego spota w najbliższy czwartek (2 maja) o 15:00 na parkingu pod Trasą Zamkową? Parking koło Baszty. Będzie kilka osób ze skodaclubu.
[O2] Blad silniczka klapy obiegu wewnetrznego:)
Zwiń
X
-
[O2] Blad silniczka klapy obiegu wewnetrznego
troche skomplikowany temat, ale sprawa nie taka zawila:
Raz na ruski rok, VCDS pokazuej tak blad:
Address 08: Auto HVAC Labels: 1K0-907-044.lbl
Part No SW: 1Z0 907 044 R HW: 1Z0 907 044 R
Component: ClimatronicPQ35 110 0402
Revision: 00110021 Serial number: 00000000000000
Shop #: WSC 00000 000 00000
VCID: 458555277085
1 Fault Found:
00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113)
000 - - - Intermittent
Wkurzylem sie dzisiaj i wyciagnalem schowek. Po wlaczneiu obiegu wewnetrznego silniczek elegancko porusza klapa. Pobawilem sie troche i wyglada oki.
Wyciagnalem drania, myslalem ze brudny, zakurzony albo cus, ale tez wyglada tip top.
Co zrobic z tym do jasnej cholery? any ideas?Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
-
-
heretyk, po założeniu u siebie climatronica od Golfa VI też tak miałem. Zrobiłem dokładnie to co Ty z tym ze rozebrałem silniczek przesmarowałem go nowa porcją smaru i posmarowałem jeszcze cały mechanizm (u mnie jest takie kółko ktorym ten silniczek obraca a to kółko steruje otwarciem klap) i od tamtej pory błędu nie ma Szczerze mówiac to bardzo tandetnie to zrobili i obawiam sie co bedzie jak sie cały ten "mechanizm" powyciera. Na ale pożyjemy zobaczymy
Komentarz
-
-
tak wlasnie zrobilem. Rozlozylem i przesmarowalem. Na razie bledu brak. Zobaczymy jak dlugo.
Teraz pytanie z innej beczki. Jak daje nastawienia podstawowe to uczy sie pozycji klap i silniczkw, ale nie pokazuje na koncu O.K. zostaje na endanschläge lernen i koniec.Tak ma byc?
I jeszcze jedno: Wiecie jak przetestowac modul climatronica? Przekrecajac pokretlami nie zmieniaja mi sie wartosci w blokach pomiarowych. Cos jest chyba nie tegez, albo ja juz za bardzo kombinuje.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
Komentarz