Zamieszczone przez Yarwa
szarpanie przy przyspieszaniu.
Zwiń
X
-
szarpanie przy przyspieszaniu.
:?: Witam wszystkich,pisze po raz pierwszy więc przepraszam za błedy.Od roku mam problem z octavia 1.8 turbo AGU przy przyspieszaniu od 1400 do 2000 tysiecy obrotów szarpie na gazie i na benzynie ,wymieniłem swiece 3 komplety , cewki beru,sonda bosch zawór dv,wszystkie filtry,przepływomierz bosch,czujnik temperatury 4 sztuki i nic nie pomaga.Sprawdzony dolot szczelny.Prosze o pomoc bo chyba polegne na kase.Na wolnych obrotach chodzi jak zegarek 840- 860 obrotów przyspieszanie super według komputera 203kilometry,wszystkie parametry w porzadku co jakis czas wyświetla blad adaptacja składu mieszszanki ale nie widze by sie cos zmieniało.Jeszcze raz prosze o pomoc.[glow=red:a33bf362dd][/glow:a33bf362dd]andrzej
-
-
Zamieszczone przez Damian-jgWymieniaj dalej. Jak trafisz to napisz
Też chętnie się dowiem. Czuję lekkie szarpnięcia przy przyśpieszaniu w okolicach 1800-2000 RPM...
W tym, że nic jeszcze nie wymieniałem.Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Sprawdzałem dolot i wszystkie przewody sa całe.wymieniłem filtry gazu powietrza i paliwa,na kompie co jakis miesiac wywala bład 561 adaptacja składu mieszszanki ale nic sie nie dzieje.Byłem u goscia co zakładał gaz ale wszystko jest w porzadku.Nikt nie wie co to jest .Obojetne czy jest zimny czy goracy.
[ Dodano: Pią 10 Sie, 12 19:53 ]
Od 1400 do 2000tys szarpie minie 2000tys i jest dobrze.
[ Dodano: Pią 10 Sie, 12 19:55 ]
Sprawdzone ciśnienie paliwa i zawór na listwie wszystko dobrze.
[ Dodano: Pią 10 Sie, 12 19:56 ]
Jak przywrócic parametry śilnika.andrzej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1Pod kompa podpiales?
Kolega Mihau mial podobny problem ale w TSI.
Mowil, ze opisal na forum u nas ale nie widzialem, masz link do tdi tam tez opisal co i jak
Te same objawy, bledy na kompie mial.
Okazalo sie, ze to jednak takie cos:
Obrazek
Jak u Ciebie z bledami?
Komentarz
-
-
Odłanczałem na noc akumulator i odpinałem LPG ale nic sie nie zmieniało.Na samej benzynie to samo.Wydaje mi się ze zaczeło sie to dziac po zagazowaniu ale nie pamietam bo mam octavie od maja 2011 a gaz zakładany był w lipcu 2011 raczej tego nie było bo bym to wyczuł.Objaw jest taki jakby mu brakowało paliwa przy tych obrotach.andrzej
Komentarz
-
-
Mihau, Sugerujesz dolot ?
Chwilowo nie mam dostępu do kanału, bo bramy w garażach będą się wstawiać, ale za, mam nadzieję 3 tyg. autko pojedzie na zrobienie FMIC, to się okaże.
Nie mam gdzie zrobić logów dynamicznych. Mam kabel, ale się na tym nie znamMoże turbo za dużo ładuje, nie wiem
Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
zacznijcie od zrobienia logow dynamicznych z blokow 2 7 25 .logi robcie na 3 biegu od 1500-6500 obr z noga w podłodze .ja miałem podobny przypadek z ta roznica ze szrpanie wystepowało od 2000 i był sporadyczny bład z czujnika połorzenia wału ,a przyczyna była woda w koscediagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Pjezdziłem dwa dni na benzynie i szarpanie jest mniej wyczuwalne jak na gazie ale jak byłem u goscia od gazu to mówi ze wszystko jest dobrze, to dlaczego na gazie szarpie tak jakby brakowało mu gazu.nie wiem jak sie ustawia gaz ale wydaje mi sie ze to powinno trochę potrwać a on przejechał sie ze dwa kilometry i mówi że wszystko poustawiał i jest okej a on dalej szarpie.andrzej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneMihau, Sugerujesz dolot ?
Chwilowo nie mam dostępu do kanału, bo bramy w garażach będą się wstawiać, ale za, mam nadzieję 3 tyg. autko pojedzie na zrobienie FMIC, to się okaże.
Nie mam gdzie zrobić logów dynamicznych. Mam kabel, ale się na tym nie znamMoże turbo za dużo ładuje, nie wiem
Zrobimy.
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneKiedy Robert ?
Muszę jeszcze tą uszczelkę pod pokrywę zaworów kupić gdzieś. Klucz dynamometryczny jest już w drodze do mnie...OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Przeciez masz blad 561 adaptacja składu mieszszanki to co sie dziwisz, ze szarpie i jest cos nie tak? Najpierw skasuj blad i jak nadal bedzie to szukaj dalej a nie szukasz wszedzie oprocz miejsca gdzie tkwi problem. Co to za gazownik co auto z bledami wypuszcza i wmawia, ze wszystko ok? Wez zaprowadz i powiedz, ze nie jest ok i niech oddaje pieniadze albo doprowadzi auto do normalnosci. Chociaz po jego diagnozach woallbym, zeby oddal pieniadze.
Komentarz
-
-
Z Robertem dziś pojeździliśmy, posłuchaliśmy i dupa, nic ciekawego chyba nie wyszło w logach2x szaprnęło przy około 2,7k rpm potem lekko szarpalo przy 1,7 - 2 k rpm a potem jak ręką odjął... Do domu wracałem również nie szarpało. Bądź tutaj mądry :/
Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Logi do oceny
Wiem ze tylko do 5600 ale juz nie było jak.
[ Dodano: Pon 13 Sie, 12 22:33 ]
Zamieszczone przez ziutsaneZ Robertem dziś pojeździliśmy, posłuchaliśmy i dupa, nic ciekawego chyba nie wyszło w logach2x szaprnęło przy około 2,7k rpm potem lekko szarpalo przy 1,7 - 2 k rpm a potem jak ręką odjął... Do domu wracałem również nie szarpało. Bądź tutaj mądry :/
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
Komentarz