Duży problem z silnikiem 1,9 tdi Axr

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rogery1
    Classic
    • 2008
    • 12

Witam wszystkich.
    Mam O2 z 11.2007 i szukam mechanika w okolicy Wrocławia na wymianę panewek (najlepiej gdyby miał doświadczenie w tym problemie).
  • zakuu
    Classic
    • 2007
    • 23

Witam

Dawno już u was mnie nie było, ponieważ zmieniłem markę samochodu, ale Moj staruszek został wierny octavii (1,9 tdi AXR 2007r ) i właśnie z nią jest problem. Jakiś miesiąc temu przy prędkości 100 km/h nagle coś walneło pod maską i silnik zgasł. Okazało sie, że wyszedł wał korbowy przez blok silnika, cóż podobno sie zdarza .Załatwiliśmy prawie nowy dół silnika, głowica, turbina i reszta osprzętu została ta sama, silnik został zmontowany i zamontowany.Pięknie pracował przez 2 tygodnie i znowu klops to samo :shock: ręce mi opadły podobnie jak mechanikom niewiedzą co jest przyczyną. może ktoś ma jakiś pomysł, by trzeci raz si to samo nie przytrafiło.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

kupcie cały drugi słupek.
      swoją drogą to mocno zastanawiające :?
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

ponoć 1.9 tdi to takie pancerne jednostki :shock:
        zakuu, generalnie masz przejebane, na twoim miejscu nie wiem co bym zrobił, ja tez wymieniałem silnik w swoim z wiadomych względów no ale żeby seryjny motor tak padał :!: :?:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

zakuu, jaki przebieg maszyny Twojego taty?

Komentarz

• dryblaspl
            Drive
            • 2012
            • 75

Nowe serie silników mają taki problem, unikać jazdy na obrotach poniżej 1500, bo oprócz dwu-masy własnie ten wałek tez dostaje w kości..z drugiej strony można rozebrać to i sprawdzić stan panewek itp.. wymienić na mocniejsze a tak to loteria
            Sprzedam Lampy przednie, zbiornik spryskiwaczy 3.5 L z pompką

Komentarz

• zakuu
              Classic
              • 2007
              • 23

Skoda ma przebieg 190 tyś km staruszek ma ją od nowości.Wszystko zawsze wymieniane na czas, olej od zawsze lany motul.A co do tego że nowe silniki nie lubią niskich obrotów to ok tylko, że ten drugi blok co go wsadziliśmy tak jak pisałem był prawie nowy może miał 10tyś km. Więc jeszcze nie wiedział, że nie lubi niskich obrotów . Dlatego też szukam innych przyczyn mojego problemu.

Komentarz

Pracuję...