Fabia w takiej konfiguracji jest
wymiana silnika
Zwiń
X
-
wymiana silnika
Mam takie pytanko powiewaz nie za bardzo sie na tym znam. Przymierzam sie do zakupu "nowego" silnika do mojej Octavii czy przy wymianie silnika musze kupic dokladnie z takimi samymi parametrami teraz mam AEE 1.6 75KM czy np gdybym chcial 1.6 101 KM lub mocniejszy jest szansa dopasowania go czy tylko z takimi samymi parametrami bardzie pasowal??KOnr@D
-
-
Niektórzy z forum zmieniali na różne silniki... np. 1.6MPI→2.0TFSI, albo 1.6MPI→ 1.8T.
Możliwość zmiany jest.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariom122Wszystko jest inne instalacja elektryczna, skrzynia, osprzęt, komputer, wydech, układ chłodzenia itp. Musisz przełożyć wszystko
zresztą to po prostu próżne gadanie
najpierw
1.musisz wiedzieć co chcesz włożyć(jest kilku kolegów którzy robili swapa- np El Zygmunto przełozył z 1,6 na 2,0 tsi
2.wtedy będzie wiadomo co ewentualnie trzeba zmieniać i ocenisz czy chcesz sie w to bawić czy nie, u ciebie jest o tyle łatwiej, że w O1 nie ma tyle elektronikiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
samochod i tak robie od poczatku u jednego mechanika ale z tego co rozumiem najleprzym rozwiazaniem bedzie poprostyu zamiana silnika na taki sam jaki jest zeby jednak nie wpedzc sie w jeszcze wieksze koszta?? a powiedzcie mi jeszcze taka rzecz bo i tak przy przekladaniu silnika takie rzeczy jak rozrusznik alternator i takie tam sa przekladane ze starego silnika??KOnr@D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez konrad1986takie rzeczy jak rozrusznik alternator i takie tam sa przekladane ze starego silnikaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Nie mam nic przeciwko większej mocy ale tak jak wspomniał kolega djwyrebas zależy mi na cięciu kosztów. Jest mnóstwo silników AEE na alledrogo tylko nie chciał bym później przeprowadzać przeróbek aby zamontować silnik. Wiem, że kolektor wydechowy w Polo i Felicji wychodził trochę pod kątem a w Octavi miał wylot centralnie na wprost (tyle zauważyłem na zdjęciach) i nie wiem czy będzie pasował mój aktualny. Proszę o więcej uwag odnośnie wymiany od osób które przeprowadzały taki zabiegINTERNAZIONALE
Komentarz
-
Komentarz