[O1] Wycieraczka tył wariuje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tuchola_BDG
    Classic
    • 2013
    • 5

mareczku pozdrawiam
    a nie moge jechac bo w traske musze leciec :x
    seba ja tez potrafie
  • czakpl
    Classic
    • 2012
    • 32

Mam problem z tylna wycieraczka (hb), sama sie zalacza co jakis czas ... Wymienilem silnik wycieraczki tam z modulem i dalej jest to samo :-(

Co z nia jest nie tak ? Przelacznik, przekaznik ?

Komentarz

• Rysiek 150
      Drive
      • 2007
      • 67

raczej bym obstawiał na przełacznik , ale najlepiej sprawdzić po podłaczeniu kompa powinien wskazać uszkodzenie przełącznika wycieraczek.

Komentarz

• dominik9420
        L&K
        • 2012
        • 1136

przełącznik. żeby tylna wycieraczka zadziałała obwód musi być zamknięty przez przełącznik od wycieraczek.
        ale na wszelki wypadek podłącz pod kompa.
        Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
        Pozdrawiam i Szerokości!
        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• czakpl
          Classic
          • 2012
          • 32

Wymienilem przelacznik wycieraczek, niestety zaraz po tym problem wrocil ...

Podmienilem przekaznik na inny - to samo, wyjalem go wycieraczka chodzi (tyle, ze juz normalnie po przelaczeniu wajchy), zalozylem przekaznik ona dalej sama chodzi po wlaczeniu zaplonu.

A do tego jeszcze wywala przekaznik od pompki spryskiwacza jak chce spryskac tylna szybe. Juz nie mam pojecia co to moze byc, pomocy ops:

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez czakpl
            Wymienilem przelacznik wycieraczek, niestety zaraz po tym problem wrocil ...

Podmienilem przekaznik na inny - to samo, wyjalem go wycieraczka chodzi (tyle, ze juz normalnie po przelaczeniu wajchy), zalozylem przekaznik ona dalej sama chodzi po wlaczeniu zaplonu.

A do tego jeszcze wywala przekaznik od pompki spryskiwacza jak chce spryskac tylna szybe. Juz nie mam pojecia co to moze byc, pomocy ops:
            Zajrzyj do gumowej przelotki z przewodami łączącej klapę z nadwoziem.Zakładam,że silniczek wymieniłeś na sprawny.
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• czakpl
              Classic
              • 2012
              • 32

Zajrze napewno

Jesli chodzi o silnik i przelacznik wycieraczek kupowalem uzywki i tak naprawde duzej pewnosci tez nie mam czy napewno sa sprawne ..

Jest mozliwosc takich rzeczy w vagu posprawdzac ?

Komentarz

Pracuję...