Zamieszczone przez tomek_poznan
Silnik wycieraczek przednich
Zwiń
X
-
Silnik wycieraczek przednich
Witam wszystkich pisze w imieniu kuzyna on nie mogl tego napisac bo wyjechal na wakacje a problem zostal
Mianowicie
Pewnego deszczowego dnia wycieraczki zamilkly silnik nie dzialal zatarlo sie ciegno (pisze to co mi powiedzial)
Kupil silnik raczej uzywany i jest problem bo po podlaczeniu silnik nadal nie dziala
byl u elektryka z tym silnikiem mowil ze elektryka w silniku spalona
no ale jedzil jeszcze po 2 szrotach i tam ten sam problem silnik nie dziala
Pytanko
W kostce tam gdzie sie podlacza silnik wycieraczki przedniej mam 3 wtyki
na 2 jest napiecie na 3 nie ma czy tak powinno byc??
Jeden bezpiecznik od wycieraczej ktory znalazl jest dobry tylko nie wiadomo jak z ta kostka czytalem podobne tematy i piszecie ze napiecie musi byc zawsze tylko nie moglem znalesc odpowiedzi czy zawsze na 3 bolcach
Drugie pytanko
Czy da sie sprawdzic silnik wycieraczek podlaczajac go do aku czy dziala a jesli da sie prosze o szczegolowa instrukcje
bo nie probowalem bo sie zdziwilem ze w 3 nie ma napiecia (mi sie wydaje ze 3 bedzie od predkosci albo od czujnika deszczu czy co tam ta octawia ma)
Octawia 1.9 combi 2005 r turbo disel
Sorrki nie sugerujcie sie opisem w profilu bo nie wiem czy to jest octawia I czy II i te inne literki
W dowodzie szukalem i nie ma zadnych szczegolow a do kuzyna nie zadzwonie bo jest za granica
Dzieki za pomoc mam nadzieje ze dostane
-
-
3 PIN to jest kabel sygnału LIN z Bordnetz (czujnik deszczu tez na nim jest)
Mi się ostatnio zatarło ramie, i bezpiecznik wywaliło. Silnik dobry, rozebrałem, i jak nówka w środku a 2004 data produkcji.
Wieć moze zrób test samego silnika bez ramienia i innych cięgieł
Bezpiecznik od wycieraczek jest pod maską w skrzynce bezpieczników, jestes pewien ze tam go znalazł ?
Samego silnika nie sprawdzisz - tzn sprawdzisz ale musiał bys rozebrać sterownik i dostać się do niego od wewnątrz.
Komentarz
-
-
nie jestem tego pewien wiec zaraz pojade do niego bo samochod stoi w garazu
jak sprawdze dam znac
Oki jestem rozmawialem z wujkiem i okazalo sie ze oni chca sprawdzic stary silnik
Bezpiecznik znalezli tam gdzie mowiles pod maska
Sprawdzali bez ramienia i inych osprzetu sam silnik i on dziala ale nie obraca sie o 360 stopni tylko 90 i spowrotem i 90 w druga strone no nie wiem jak to wyglada ale tak mowil
sam nie sprawdzalem czy to tak ma byc ??
bo np w moim samochodzie silnik wycieraczek kreci 360
I chyba bedzie trzeba kupic silnik beda raczej kupywac orginal bo sie naczytalem o zamienikach ze cos tam spawac trzeba ze wytrzymuja 6 miesiecy i dalej to samo wiec raczej kupia orginal
jeszcze odpowiedzcie mi czy ten silnik wycieraczek powinien robic pol obrotu i mozna zamknac temat i podziekuje za pomoc
Wedlug nich idzie 90 w jedna wraca i 90 w druga chodzi o silnik nie o ramie wycieraczek
Komentarz
-
Komentarz