Silnik wycieraczek przednich

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Venom99
    Classic
    • 2014
    • 1

Zamieszczone przez tomek_poznan
    zrob to sie przekonasz
    jak zakupie plastidipa to machnę kurę na czarno z tym że moja kura siedzi tylko na klapie, od frontu nie posiadam drobiu :lol:
  • mlody8505
    Classic
    • 2012
    • 2

Witam wszystkich pisze w imieniu kuzyna on nie mogl tego napisac bo wyjechal na wakacje a problem zostal

Mianowicie
    Pewnego deszczowego dnia wycieraczki zamilkly silnik nie dzialal zatarlo sie ciegno (pisze to co mi powiedzial)
    Kupil silnik raczej uzywany i jest problem bo po podlaczeniu silnik nadal nie dziala
    byl u elektryka z tym silnikiem mowil ze elektryka w silniku spalona
    no ale jedzil jeszcze po 2 szrotach i tam ten sam problem silnik nie dziala
    Pytanko
    W kostce tam gdzie sie podlacza silnik wycieraczki przedniej mam 3 wtyki
    na 2 jest napiecie na 3 nie ma czy tak powinno byc??
    Jeden bezpiecznik od wycieraczej ktory znalazl jest dobry tylko nie wiadomo jak z ta kostka czytalem podobne tematy i piszecie ze napiecie musi byc zawsze tylko nie moglem znalesc odpowiedzi czy zawsze na 3 bolcach

Drugie pytanko
    Czy da sie sprawdzic silnik wycieraczek podlaczajac go do aku czy dziala a jesli da sie prosze o szczegolowa instrukcje
    bo nie probowalem bo sie zdziwilem ze w 3 nie ma napiecia (mi sie wydaje ze 3 bedzie od predkosci albo od czujnika deszczu czy co tam ta octawia ma)
    Octawia 1.9 combi 2005 r turbo disel
    Sorrki nie sugerujcie sie opisem w profilu bo nie wiem czy to jest octawia I czy II i te inne literki
    W dowodzie szukalem i nie ma zadnych szczegolow a do kuzyna nie zadzwonie bo jest za granica

Dzieki za pomoc mam nadzieje ze dostane

Komentarz

• spacewalker
      Elegance
      • 2012
      • 942

3 PIN to jest kabel sygnału LIN z Bordnetz (czujnik deszczu tez na nim jest)
      Mi się ostatnio zatarło ramie, i bezpiecznik wywaliło. Silnik dobry, rozebrałem, i jak nówka w środku a 2004 data produkcji.
      Wieć moze zrób test samego silnika bez ramienia i innych cięgieł
      Bezpiecznik od wycieraczek jest pod maską w skrzynce bezpieczników, jestes pewien ze tam go znalazł ?

Samego silnika nie sprawdzisz - tzn sprawdzisz ale musiał bys rozebrać sterownik i dostać się do niego od wewnątrz.

Komentarz

• mlody8505
        Classic
        • 2012
        • 2

nie jestem tego pewien wiec zaraz pojade do niego bo samochod stoi w garazu
        jak sprawdze dam znac

Oki jestem rozmawialem z wujkiem i okazalo sie ze oni chca sprawdzic stary silnik

Bezpiecznik znalezli tam gdzie mowiles pod maska
        Sprawdzali bez ramienia i inych osprzetu sam silnik i on dziala ale nie obraca sie o 360 stopni tylko 90 i spowrotem i 90 w druga strone no nie wiem jak to wyglada ale tak mowil
        sam nie sprawdzalem czy to tak ma byc ??
        bo np w moim samochodzie silnik wycieraczek kreci 360
        I chyba bedzie trzeba kupic silnik beda raczej kupywac orginal bo sie naczytalem o zamienikach ze cos tam spawac trzeba ze wytrzymuja 6 miesiecy i dalej to samo wiec raczej kupia orginal

jeszcze odpowiedzcie mi czy ten silnik wycieraczek powinien robic pol obrotu i mozna zamknac temat i podziekuje za pomoc
        Wedlug nich idzie 90 w jedna wraca i 90 w druga chodzi o silnik nie o ramie wycieraczek

Komentarz

• spacewalker
          Elegance
          • 2012
          • 942

Przeciez na obudowe silnika tam gdzie zakładane jest to małe ramie są punkty krańcowe wg których "kalibruje" ruch wycieraczek , wiec jak ma Ci się obracać o 360st ?

Komentarz

• Marcello01
            Rider
            • 2009
            • 491
            • Octavia I (1U2)
            • AGP 1.9 SDI 68 KM

mam taki problem nie dają rady wrócić do dołu co to może być ??
            https://www.facebook.com/tapicerekpranie

Komentarz

Pracuję...