4tech, może weź L4 na czas tego zjazdu firmowego i wpadnij do nas? :diabelski_usmiech
Auto nie ma mocy prosba o ocene logów
Zwiń
X
-
Auto nie ma mocy prosba o ocene logów
Witam,
Mam octavie1 1,9TDI 2004 110km silnik ASV. Od pewnego czasu mam wrażenie że auto nie ciągnie jak wcześniej. Wczesniej był wyraźnie wyczuwalny moment doładowania zwłaszcza na niskich biegach. Obecnie czasem auto potrafi przejsc od 2tys-3tys obrotow bez wyraznego doładowania, jak przegonie go troche jest jakby lepiej. Czasem z lewej strony słchac po depnieciu gazu i odpuszczeniu gulgotanie jakby jakis zawor wciagał powietrze. 3miesiace temu wymienilem gruszke na turbinie bo byla nieszczelna. Sztanga na turbinie rusza sie, podmienialem tez zawory z N75 i bez zmian, przewody do gruszki raczej szczelne auto podciaga sztange i trzyma sztywno po odpaleniu.
Zrobiłem logi dynamiczne na kanałach 11 08 03 i łączone prośba o ocenę może wyjadacze tematu zauważą coś.
Zmienialem pewien czas temu klocki i tarcze z przodu nie wiem czy to ma wplyw ale napiszę bo po wymianie jak depne maksymalnie i trzymam to pedal minimalnie ale jednak wyczuwam to schodzi ku dolowi nie jest twardy po kilkudziesieciu sek tak trzymania jestem w stanie wcisnac go do podlogi ? auto hamuje b.dobrze zalozylem klocki ATE i hamulce brzytwa ale nie dziwi mnie to opadanie, nie ma nigdzie zadnych wyciekow plynu
nie wiem czy te dwa tematy maja wplyw na siebie ale opisze
Pozdrawiam i dzieki z góry za wszelka pomoc
Pawel
-
-
odnosnie hamulcy,sprawdzałeś czy nie jest luźny kruciec vacu pompyByła O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
Komentarz
-
-
Na wstępie wielkie dzięki za podpowiedzi. Wczoraj mialem okazje przejechac sie troche dalej na podmienionym N75 z N18 i jednak oceniam że jest lepiej(zauważylem że po zamianie spalanie wrosło z 5,3 do 6,2L). Zaczynam podejrzewać że coś mam z N75 nie tak. Spróbuje go przeczyscic i zobacze co bedzie się działo.
Dodatkowe logi wrzuce wieczorem bo musze namowic żone bo po ostatnich testach ma stresa =)
Z hamulcami to przegladne co dzieje sie, dzieki za popowiedz.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
czyszczenie n75 to jak reanimowania trupa odrzałuj 150 pln i kup nowy zaworek wtedy bedzie naj lepszy efekt i zapomnisz o nim na długi czas .jak bedziesz jeszcze robił logi to zrób dynamicznie kanał 7 zobaczymy jak jest wydajnosc IC bo on tez moze byc winien spadkowi formy .diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
Komentarz