lilo 100 lat i jeszcze dłużej
[O1] Wyciek ON po zatankowaniu pod korek
Zwiń
X
-
[O1] Wyciek ON po zatankowaniu pod korek
Dziś tankowałem paliwo do pełna i po odbiciu pistoletu dolałem ok 5 litrów, po czym zaczęło wyciekać paliwo, kapało pod spodem ze zbiornika, no oko wylało się ze 300-400 ml. Nigdy wcześniej to się nie zdarzyło, a od zawsze (3 lata) zalewałem pod sam korek. Pod zajrzeniu pod spód źródła wycieku nie widać, ale wygląda na to że jest gdzieś na górze zbiornika w przedniej jego części. Po przejechaniu kilku kilometrów kropla ON wisiała na zbiorniku, ale już nie ciekło.
Może ktoś mi podpowiedzieć co nieco w tym temacie ??
-
-
miałem tak w marei - nie kapie ze zbiornika pod spodem tylko ścieka po nim i tak jak pisał arturse to jest ten problem z przetarciem lub nieszczelnością pomiędzy bakiem a "korkiem" i w zależności gdzie ta dziurka leci mniej lub więcej... :szeroki_usmiech
z Twojego opisu to nic innego - przy następnym tankowaniu nalej do odbicia i lej potem po trochu i zobaczysz kiedy zacznie lecieć - po ilości, która Ci wyciekła stawiam jakieś 20-25 cm od korka :diabelski_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Panowie problem rozwiązany ! Paliwo ciekło z pod dużej zakrętki na zbiorniku paliwa, którą zakręca się smoka paliwowego i pływak. Pomogła wymiana uszczelki 1j0 919 133 (dostępna tylko w salonach - 40 zł). Sam gościo w Skodzie zdziwił się że to przez tą uszczelkę samo z siebie zaczęło cieknąć bo bardzo rzadko się o nią ktoś pyta.
Komentarz
-
-
no i przynajmniej koszta nie dużeByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz